UVISION חושפת: מטוסי הרקולס כמשגרי נחילי חימוש משוטט

סרטון חדש מציג את תצורת השיגור החדשנית של חימוש משוטט ממטוסי הרקולס C-130, כשהרעיון להפוך מטוסי תובלה לפלטפורמה דואלית לתקיפה והפתעה טקטית תופס תאוצה

UVISION חושפת: מטוסי הרקולס כמשגרי נחילי חימוש משוטט

צילום מסך מתוך סרטון האילוסטרציה

סרטון ברשת X שפרסם אתר Think Defence חושף אילוסטרציית תצורת שיגור של חימוש משוטט תוצרת UVISION ממטוס הרקולס (C-130).

מדובר ברעיון טקטי שאינו חדש, להשתמש בפלטפורמות דואליות לכאורה תמימות לצורך תקיפה בהפתעה. כך, האויב שרואה מטוס תובלה, לכאורה, יכול לחשוב כי מדובר במטוס עם משימה תמימה, שאינה כוללת תקיפה קינטית.

במרחב הטקטי, שימוש בדואליות לצורך הפתעת האויב אינו רעיון חדש. עם זאת, בהקשר החימוש המשוטט של UVISION, מדובר בחידוש.

בסרטון ניתן לראות את דלת המטען של המטוס נפתחת במהלך טיסה. לדלת מוצמד משגר רב קני של חימוש תוצרת UVISION. בסרטון האילוסטרציה מופיע מטוס השייך לצבא ארה"ב, אך גם צה"ל וצבאות נוספים בעולם מפעילים מטוס מסוג זה.

הסרטון של UVISION משתלב בפרסום קודם מאת התעשייה האווירית, שגם היא פרסמה חימושים המותאמים למטוסי משימה. ככל הנראה, מדובר ברכש מטוסי משימה חדש של בריטניה, אחד מלקוחות היעד.

בפרסום מחודש יוני האחרון, דיווחה התעשייה האווירית על טיל שיוט חדש בשם WIND DEMON. בהודעה המקורית שהופצה לעיתונות נכתב כי החימוש מתאים לשיגור מפלטפורמות כגון מסוק או מטוס משימה. לאחר מכן, באתר החברה, השאירו רק את המסוק. הטיל מוגדר כאוויר-קרקע, קרי, מותאם לפגוע במטרות קרקעיות.

לסיכום, נראה כי צבאות בעולם רוצים להפוך מטוסי תובלה לפלטפורמה דואלית, כזו שיכולה גם לשמש לצרכי תובלה מסורתיים ובמקביל לשמש כמרכיב סיוע קרקעי לכוחות מתמרנים.

הרעיון נחמד, השאלה היא איך מטוסי משימה ישרדו בזירת לחימה כמו אוקראינה, בהנחה ומדובר במודל המייצג מלחמה אפשרית בעצימות מלאה בטאיוואן או במזרח התיכון.

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית