רוסיה רוצה לספק ציוד הגנה אווירית מתקדם לאיראן: שיתוף פעולה אסטרטגי מתהדק

פזשקיאן ושויגו מסכמים על הרחבת שיתוף הפעולה האסטרטגי בין איראן לרוסיה

רוסיה מספקת ציוד הגנה אווירית מתקדם לאיראן: שיתוף פעולה אסטרטגי מתהדק

Credit: via REUTERS

רוסיה החלה לספק לאיראן ציוד הגנה אווירית מתקדם, ובכך נענתה לבקשות איראן, כך מדווח הניו יורק טיימס.

הנשיא החדש של איראן, פזשקיאן, אמר לאורח רוסי בכיר שאיראן נחושה להרחיב את שיתוף הפעולה עם השותפה האסטרטגית שלה, רוסיה. “רוסיה עמדה לצד איראן בזמנים קשים,” אמר האורח הרוסי סרגיי שויגו, מזכיר המועצה לביטחון לאומי של רוסיה, בפגישה ביניהם.

שויגו היה בעבר שר ההגנה של רוסיה, ובטלוויזיה הרוסית הוא נראה בפגישה עם אדמירל עלי עקבאר, מפקד בכיר במשמרות המהפכה האיראניים, המכהן כיום כמזכיר הוועדה לביטחון לאומי של איראן.

בשיחה בין נשיא איראן לשויגו, שניהם גינו את ההתנקשות במנהיג חמאס, איסמעיל הנייה. הניו יורק טיימס כותב כי מאז 7 באוקטובר הביעה רוסיה תמיכה בחמאס אך קוראת לצדדים להימנע ממלחמה אזורית.

במקביל, פיתוח עצמי

במקביל למאמצי הרכש מול רוסיה, איראן ממשיכה לפתח מערכות הגנ״א עצמיות. לאחרונה דווח על מערכת הגנה אווירית חדשה נגד טילים, המסוגלת ליירט מטוסי קרב ישראליים חדישים תוצרת ארה”ב. 

התעשייה הצבאית האיראנית פרסמה פרטים על מערכת ARMAN שמסוגלת ליירט מגוון איומים כמו טילים בליסטיים קצרי-טווח, טילים נגד קרינה, טילי שיוט, פצצות גולשות, מסוקים וכטמ”מים. WORLD DEFENSE NEWS מדווח ש-ARMAN היא מערכת הגנה אווירית לטווח בינוני עם יכולת הגנה של 360 מעלות.

המערכת הוכנסה לשירות לראשונה ב-17 בפברואר השנה, ומדובר במערכת מבוססת טילים מגביהי-טוס שנועדה להגן על אזורים ואתרים רגישים. המערכת מצוידת במנגנון תגובה מהירה של כ-20 שניות, טווח הטילים 120 ק”מ, וכל סוללה יכולה להעסיק שש מטרות בו-זמנית תוך שימוש במכ”ם מתקדם בעל יכולת לזהות 24 איומים בטווח של 180 עד 200 ק”מ.

טילי המערכת הם ממשפחת טילי SAYYAD שהם בעלי יכולת נטרול מגוון איומים. אורך כל טיל 6.1 מטרים, קוטרו 40 ס”מ, משקלו 1,000 ק”ג, טווח 120 ק”מ ורום טיסה מרבי 27 ק”מ.

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית