עלות המיירטים בשמיים: הצי האמריקני פונה לנשק לייזר מוצק כפתרון חסכוני
הצי האמריקני מעודד פיתוח נשק לייזר ימי במצב מוצק (SSL) כחלק מאסטרטגיה לפיתוח יכולות הגנה עצמית של כלי שיט צבאיים
הצי האמריקני מעודד פיתוח נשק לייזר ימי במצב מוצק (SSL) כחלק מאסטרטגיה לפיתוח יכולות הגנה עצמית של כלי שיט צבאיים.
תקציב הצי לשנת 2025 כבר כולל הקצאה לפרויקטים של לייזר ימי מתקדם, כך מדווח ARMY RECOGNITION. התכנית היא לפתח טכנולוגיות לייזר להגנה על כלי שיט מפני טילי שיוט ואיומים אחרים בזירה הימית.
לפי הצי, ישנם כמה תכניות פיתוח לייזר ימי, והאיום המרכזי בתחום זה מגיע מסין - כמויות גדולות של כלי טיס בלתי מאוישים וטילי ים-ים.
ההגנה העצמית מתבססת כיום על מייירטים עם מגבלת כמות בכלי שיט. בצי רואים בנשק לייזר פתרון אופטימלי. הנשק מונע חשמלית ועלות שיגורו נמוכה בהשוואה למערכות נשק ימיות אחרות, כאשר עלות שיגור עשויה להיות בין דולר אחד לעשרה דולר.
פעילות הצי האמריקני בים סוף ובמפרץ עדן משנת 2023 הוכיחה את מגבלות מערכות ההגנה העצמית הנוכחיות. הצי החל להשתמש במיירטים שמחיר כל אחד מהם כארבעה מיליון דולר נגד החות'ים בתימן.
אדמירל ליסה פרנצ'טי, מפקדת הצי האמריקני, דיווחה שהצי יירט והשמיד 14 טילים בליסטיים, שבעה טילי שיוט ו-70 רחפנים וכטמ"מים של החות'ים. העלות - קרוב למיליארד דולר.