פרשנות | חומרים מסוכנים בכבישים: משרד התחבורה נותר מאחור בעוד העולם מתקדם
הצהרות לחוד ומעשים לחוד: משרד התחבורה דוחה את הצטרפות ישראל לאמנת ADR, והסכנות בכבישים ממשיכות לגדול
אמנת ADR היא אמנה בינלאומית המתייחסת להובלת חומרים מסוכנים בכבישים, ומפרטת מידע והנחיות בטיחות שונות להובלת חומרים מסוכנים.
לאמנה זו הצטרפו מדינות רבות, ביניהן: בריטניה, צרפת, איטליה, גרמניה, אוסטריה, שוויץ, הולנד, ספרד, פינלנד, פולין, פורטוגל, אוקראינה, רוסיה, אנדורה, ארמניה, אזרבייג'אן, בלרוס, בלגיה, בוסניה והרצגובינה, בולגריה, קרואטיה, קפריסין, צ'כיה, דנמרק, אסטוניה, גרוזיה, יוון, הונגריה, איסלנד, אירלנד, קזחסטן, לטביה, ליכטנשטיין, ליטא, לוקסמבורג, מלטה, מונטנגרו, מרוקו, ניגריה, מקדוניה הצפונית, נורווגיה, מולדובה, רומניה, סרביה, סלובקיה, סלובניה, שבדיה, טג'יקיסטן, תוניסיה, תורכיה, אוגנדה, אוזבקיסטן, אלבניה ועוד.
אמנם קיימות מספר מדינות מתקדמות שלא הצטרפו לאמנה, כגון ארצות הברית וקנדה, אך במדינות אלו קיימת חקיקה מפורטת להובלת חומרים מסוכנים בכבישים. ישנן מדינות בעולם שלא הצטרפו לאמנת ADR וגם אין בהן דרישות מפורטות להובלת חומרים מסוכנים, כמו סודאן, סומליה, מצרים, סוריה, לבנון, לוב, איראן וישראל.
משרד התחבורה מצהיר מזה עשרות שנים כי בכוונתו לצרף את ישראל לאמנת ADR, אך ההצהרות לחוד והמעשים לחוד, והרגולציה לגבי הובלת חומרים מסוכנים בישראל נותרה ברמה נמוכה מאוד.
מדוע חשובה ההצטרפות לאמנה זו?
אמנת ADR כוללת מידע חיוני והנחיות בטיחות לגבי חומרים מסוכנים והובלתם. היא כוללת הנחיות שונות לגבי כלי הרכב המיועדים להובלתם, על מנת להפחית את הסיכון לתקריות חומרים מסוכנים ולצמצם את הנזקים שעלולים להיגרם במידה שתתרחש תקרית כזו. כמו כן, אמנות בינלאומיות מתעדכנות בקביעות בעקבות הפקת לקחים מתאונות וצבירת ידע, דבר המאפשר למדינה המצטרפת לאמנה להיות מעודכנת ולהישען על האמנה בקבלת החלטות רגולטוריות.
בדו"ח שהוגש בתאריך 17.1.21 למטה לביטחון לאומי על ידי הוועדה הממשלתית המנחה לגבי חומרים מסוכנים, משרד התחבורה הונחה לפרסם תקנות התואמות להנחיות ADR עד סוף שנת 2021. מאז חלפו למעלה משנתיים וחצי, אך ההנחיה טרם בוצעה.
אני סבור כי על משרד התחבורה, ועל השרה מירי רגב העומדת בראשו, לפעול בדחיפות על פי הנחיית ועדת מנחה לאומי לחומרים מסוכנים ועל פי השכל הישר. על משרד התחבורה לתרגם לעברית את הנחיות ADR ולהעמידן לרשות הציבור באתר האינטרנט הממשלתי.
על משרד התחבורה גם להכין תזכיר לתקנות מתוקנות, לבצע תהליך הערכת השפעות רגולציה (RIA) בהתאם להחלטת ממשלה 4398 מיום 23.12.2018 בנושא "רגולציה חכמה", לבצע את כל תיקוני החקיקה והנהלים הנגזרים מאימוץ הנחיות אמנת ADR ולצרף את ישראל לאמנת ADR.
באותה הזדמנות, לאור המצב הביטחוני, יש לשנות את סדרי העדיפויות ולתגבר במשאבים את המדור במשרד התחבורה שמטפל בחומרים מסוכנים ובמשק התחבורה בשעת חירום.
המחבר הינו מהנדס יועץ בתחום החומרים המסוכנים, ומכין חומרי הדרכה וחוות דעת מומחה בנושאי בטיחות וחומרים מסוכנים.