בלי טייס, בלי GPS: הרחפנים החכמים שמגיעים לחזק את כוחות הביטחון
חברת דיפנסינק מונתה כנציגה הרשמית של יצרנית הרחפנים האמריקאית Skydio בישראל; מאות רחפנים אוטונומיים כבר הועברו לכוחות הביטחון
יצרנית הרחפנים האמריקאית סקיידיו (Skydio) הודיעה כי חברת דיפנסינק (DefenSync) תשמש מעתה כנציגתה הרשמית והמוסמכת בישראל.
שיתוף הפעולה עם סקיידיו, לדברי דיפנסינק, יאפשר הנגשת פלטפורמת רחפן מתקדם בעל טכנולוגיות אוטונומיות להתמודדות עם טיסה ללא GPS והימנעות ממכשולים ברמת אבטחת מידע גבוהה.
נמרוד אשל, מנכ"ל דיפנסינק, ציין כי הנציגות המקומית בישראל מאפשרת לחברת Skydio להתמקד באספקת פתרונות רחפנים מתקדמים לצרכים ביטחוניים ואזרחיים.
בדיפנסינק מציינים כי אחד היתרונות הבולטים של רחפני Skydio הוא יכולת האוטונומיה הגבוהה שלהם, המאפשרת ביצוע משימות ביום ובלילה ללא התערבות ידנית, תוך שימוש בטכנולוגיות ראייה ממוחשבת ובינה מלאכותית.
היכולת לזהות מכשולים ולהתאים את מסלול הטיסה באופן עצמאי מעניקה יתרון משמעותי בזירות הקרב המודרניות.
יצוין כי לאחר אירועי ה-7 באוקטובר הועברו מאות רחפני סקיידיו לכוחות הביטחון, ובימים אלו מופצים בישראל רחפני סקיידיו מדגמי X10 ו-X10D על ידי דיפנסינק.