צ'אד: הרוגים בפיצוץ במחסן תחמושת צבאי בעיר הבירה
בניינים סמוכים רעדו ופגזי ארטילריה שוגרו מהמחסן לכל עבר
אתר ABC דיווח שסמוך לחצות הלילה פרצה שרפה במחסן תחמושת צבאי במחוז Goudji ב-N’Djamena, בירת צ'אד. האש הציתה תחמושת שהתפוצצה. בניינים סמוכים רעדו ופגזי ארטילריה שוגרו מהמחסן לכל עבר.
הפיצוצים האירו את השמיים כשעשן סמיך כיסה את העננים במדינה המערב אפריקאית, והושקעו מאמצים קדחתניים לכבות את האש בזמן שהתושבים נמלטו מבתיהם למקום מבטחים. תושבים המתגוררים באזור נכנסו לפאניקה וחשבו שהפיצוץ היתה מתקפת כוחות חמושה. הרשויות קראו לתושבים להתרחק מהאזור, שנכבש על ידי כוחות הביטחון שאספו את פגזי הארטילריה המפוזרים.
סיבת השריפה לא הייתה ברורה מיד, והנשיא אמר כי תיערך חקירה.
באירוע נהרגו תשעה בני אדם ויותר מ-40 נפצעו. צ'אד, מדינה בת כמעט 18 מיליון תושבים, סוערת מהטלטלות הפוליטיות לפני ואחרי הבחירות השנויות במחלוקת לנשיאות שהסתיימו בניצחונו של Deby Itno. הוא הנהיג את המדינה כנשיא זמני בתקופת הממשל הצבאי, שלאחר מות אביו ב-2021.
מומחה לאפריקה מהמרכז ללימודים אסטרטגיים ובינלאומיים אמר, שייתכן שהפיצוצים אינם מקריים לחלוטין ו"מרגישים יותר כמו מסר" לממשלה, שהסתבכה במתחים פוליטיים פנימיים ובמתיחות אזורית סביב המלחמה בסודן השכנה. הטענות על מעורבותה לכאורה של צ'אד במלחמה בסודן יוצרות עמדה בלתי נסבלת מבית עבור הנשיא.
המידע מסתמך על פרסומים, שהופיעו בקבוצות ה-LinkedIn, שאני מנהל Explosives / Blasting (Energetic Materials) OSH, ו- Fireworks and Pyrotechnics OSH.