לראשונה: לווייני מעקב הטילים של ארה״ב תיעדו טיסה היפרסונית

ניסוי הטיסה ההיפרסונית שנערך בוולופס שבווירג’יניה, סומן כהצלחה ראשונית עם איסוף נתונים מוצלח על ידי חיישנים מתקדמים של ה-MDA

לראשונה: לווייני מעקב הטילים של ארה״ב תיעדו טיסה היפרסונית

L3Harris

השבוע, לווייני המעקב המתקדמים של משרד ההגנה האמריקאי לניטור טילים תיעדו לראשונה ניסוי טיסה היפרסוני, כך דיווחה סוכנות ההגנה מפני טילים (MDA).

הסוכנות לא חשפה את תאריך הטיסה, שהמריאה מאי וולופס שבווירג'יניה. בהצהרה שפורסמה ב-14 ביוני נמסר כי "דיווחים ראשוניים מצביעים על כך שהחיישנים אספו בהצלחה נתונים לאחר השיגור. ה-MDA תמשיך להעריך את נתוני הטיסה בשבועות הקרובים".

שני הלוויינים למעקב היפרסוני ובליסטי (HBTSS) הם חלק מקונסטלציית הלוויינים של סוכנות הפיתוח החללית (SDA), שנועדה לזהות ולעקוב אחר כלי נשק היפרסוניים או רכבים שיכולים לטוס במהירויות של מאך 5 ומעלה.

לסוכנויות יש עשרה לוויינים לניטור טילים במסלול - שמונה של ה-SDA ושניים של ה-MDA. ה-SDA לא אישרה מיד אם גם הלוויינים שלה עקבו אחר השיגור.

למרות שהחיישנים של ה-MDA וה-SDA פותחו דרך תוכניות נפרדות, חלקים עתידיים של לווייני ה-SDA ישלבו את היכולות, כולל החיישן של שדה תצפית בינוני המצוי בלווייני ה-HBTSS. חיישני ה-HBTSS יכולים לעקוב אחר מטרות עמומות יותר ולשלוח נתונים למיירטים.

בסופו של דבר, הקונסטלציה תכלול 100 לוויינים שיספקו כיסוי עולמי לשיגורי טילים מתקדמים. לעת עתה, מספר הלוויינים המוגבל מספק כיסוי מוגבל. מנהל ה-SDA, דרק טורניר, אמר באפריל כי תיאום הזדמנויות המעקב עבור הלוויינים הוא אתגר, מכיוון שהם צריכים להיות ממוקמים מעל האזור שבו מתבצעים ניסויי הטילים.

הוא ציין כי בנוסף למעקב אחר טיסות ניסוי שגרתיות של משרד ההגנה, הלוויינים גם סורקים אזורים חמים בעולם לפעילות טילים בזמן שהם במסלול סביב כדור הארץ.

הטיסה שהלוויינים עקבו אחריה הייתה הראשונה של מערכת הניסוי ההיפרסוני HTB-1 של סוכנות MDA. הרכב משמש כפלטפורמה לניסויים היפרסוניים ולרכיבים מתקדמים ומצטרף למלאי הגדל של מערכות ניסוי לטיסה מהירה. 

זה כולל את מערכת הניסוי ההיפרסוני המתקדם של מרכז ניהול משאבי ניסויים (TRMC) ותוכנית הבדיקות ההיפרסוניות האוויריות של יחידת החדשנות ההגנתית (DIU).

ה-MDA לא מסרה פרטים רבים על ה-HTB, כולל איזו חברה או חברות פיתחו את המערכת. בהצהרה, מנהל הסוכנות הדגיש את היכולת שהפלטפורמה תציע למערך ההיפרסוני.

"ניסוי זה היה הצלחה גדולה עבור ה-MDA ושותפינו, והוא מסמן את תחילתה של פלטפורמת ניסוי משתלמת לביצוע ניסויים היפרסוניים. HTB-1 מייצג צעד משמעותי קדימה ביכולת הניסוי ההיפרסוני," אמר לוטננט גנרל הית' קולינס. 

"ה-HTB תאפשר לארה"ב לחקור מגוון רחב של טכנולוגיות מתקדמות היכולות לפעול בצורה אמינה בסביבות טיסה היפרסוניות."

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית