אלביט מערכות חושפת את הצריח UT30 Mk3 קל-המשקל
הצריח החדש מתאים לרק"מים קלים ומציע חיסכון במשקל תוך שמירה על יכולות מתקדמות
חברת אלביט מערכות חשפה גרסה קלת-משקל של הצריח הבלתי-מאויש UT30, המיועד להתקנה על רק"מי 4x4 או 6x6. דובר החברה אישר כי צריחי UT30 Mk3 כבר יוצרו ושולבו ברק"מ 6x6 מוגן מיקוש ומארבים (MRAP), והאספקה כבר החלה, אך נמנע מלחשוף את זהות הלקוח.
האתר Janes מדווח כי גרסה זו מצוידת בתותח 30x173 מ"מ MK44 ובמערכות חיישנים כמו הצריח UT30 Mk2. החיסכון במשקל נובע מתפיסת עיצוב חדשה והפחתה ברמות המיגון, ומשקל הצריח החדש מגיע לכמעט 1 טון בלבד.
דובר אלביט הדגיש, בתערוכת BSDA 2024 בבוקרשט, כי החברה בוחנת את שילוב הצריח ברכבים טקטיים קלים JLTV של חברת אושקוש דיפנס האמריקאית, הנמצאים בשירות צבא ארה"ב, המרינס וחיל האוויר האמריקאי, וכן בצבאות ברזיל, מונגוליה, מונטנגרו, צפון מקדוניה, רומניה, סלובקיה וסלובניה.
האתר Armyrecognition.com מדווח כי בתערוכה הוצגו גם גרסאות שונות של צריח UT30 Mk2 ששולבו במגוון רכבים, כולל נגמ"ש רדבק (Redback) של החברה הדרום-קוריאנית Hanwha, בו מתעניין צבא רומניה. בגרסה זו הצריח כולל זוג משגרי טילי נ"ט ספייק LR של רפאל ומערכת מיגון אקטיבית "חץ דורבן" של אלביט.
צריח זה אף הוצג על רק"מ אסקוד (ASCOD) של חברת ג'נרל דיינמיקס מערכות יבשה אירופה (GDELS) ועל נגמ"ש פיראנה (Piranha) שבשירות צבא רומניה. לדברי אתר Janes, שילוב צריח עם תותח 30 מ"מ מהווה שדרוג משמעותי לרק"מי MRAP 6x6, שהוצבו בעירק ובאפגניסטאן, ונחשב לחלופה לציידם בעמדת נשק נשלטת-מרחוק עם מקלע 12.7 מ"מ.
הסבר על הצריח UT30 Mk2
הצריח UT30 Mk2 הוא צריח בלתי-מאויש מתוצרת אלביט מערכות, שנועד לשימוש במגוון רחב של כלי רכב קרביים משוריינים (רק"מ). הצריח מצויד בתותח 30 מ"מ MK44 ובמערכות חיישנים מתקדמות המספקות למשתמשים מודעות סביבתית ושיפור יכולת הפגיעה במטרות. הוא כולל גם אפשרות לשילוב מערכות נשק נוספות, כמו משגרי טילים ומערכות מיגון אקטיביות.
הצריח UT30 Mk2 מאופיין בעיצוב מודולרי המאפשר התאמה קלה לסוגים שונים של פלטפורמות ולדרישות מבצעיות מגוונות. המודולריות הזו מאפשרת שילוב של טכנולוגיות מתקדמות ושדרוגים עתידיים, כגון מערכות בקרת אש מתקדמות, מערכות ניהול קרב ותקשורת.
עד היום סיפקה אלביט 62 צריחי UT30 Mk2 עם תותח 30 מ"מ, 28 עמדות נשק נשלטות-מרחוק (ORCWS) עם מקלעי 12.7 מ"מ ו-12 מערכות מרגמות 120 מ"מ מדגם ספיר-קארדון (Spear-Cardon) לחברת ג'נרל דיינמיקס במסגרת פרויקט פיראנה 5 ברומניה. 88 צריחי UT30 Mk2, 39 עמדות נשק נשלטות-מרחוק (ORCWS) ו-18 מערכות מרגמות 120 מ"מ נוספים נמצאים תחת חוזה ואמורים להישלח תוך 10-12 חודשים.