איירבוס מציגה את הקונספט החדש "וינגמן" בתערוכת ILA בברלין
על פי הקונספט הנוכחי, הוינגמן נועד להגביר את יכולותיהם של מטוסי הקרב מאוישים באמצעות פלטפורמות לא-מאוישות
בתערוכת החלל והתעופה ILA בברלין, תציג איירבוס את הקונספט החדש שלה "וינגמן" (Wingman). בקונספט של איירבוס, הוינגמן יונחה על ידי טייס במטוס קרב מאויש כמו היורופייטר, ויוכל לבצע משימות בסיכון גבוה שיציבו איום גדול על מטוסים מאוישים.
דגם 1:1 שאיירבוס תציג מה-5 עד ה-9 ביוני בתערוכה, דומה ל"מכונית תצוגה" המשמשת כתרגיל עיצוב בתעשיית הרכב. דגם הוינגמן ממחיש את כל היכולות הצפויות כמו פעילות בנראוּת נמוכה, שילוב כלי נשק שונים, חיישנים מתקדמים, קישוריות ופתרונות שיתוף פעולה.
כמו ב"מכוניות תצוגה", לא כל מה שמוצג עשוי למצוא את דרכו לייצור סדרתי. בהיבט זה, הדגם שיוצג בתערוכת ILA בברלין ישמש בסיס וזרז לדרישות העיצוב לכל דור של הוינגמן.
על פי הקונספט הנוכחי, הוינגמן נועד להגביר את יכולותיהם של מטוסי הקרב מאוישים באמצעות פלטפורמות לא-מאוישות, שיכולות לשאת נשק ומערכות אחרות.
"חיל האוויר הגרמני הביע צורך ברור במטוס לא-מאויש שיטוס עם מטוסי הקרב המאוישים שלו ויתמוך במשימותיהם, לפני שמערכת Future Combat Air System תהיה זמינה ב-2040", אמר מיכאל שולהורן, מנכ"ל איירבוס דפנס אנד ספייס.
"קונספט הוינגמן שלנו הוא התשובה. נמשיך לקדם ולטייב את החידוש הזה שנוצר בגרמניה, כדי שבסופו של דבר נוכל להציע לחיל האוויר הגרמני פתרון בר-השגה, עם הביצועים שהוא צריך כדי להכפיל את כוחם של מטוסי הקרב שלו בשנות ה-30 של המאה ה-21."
משימות הוינגמן יכולות לנוע מסיור ועד תקיפת מטרות קרקעיות או אוויריות. לטייסי המטוסים המאוישים המשמשים כ"מטוסי פיקוד" תמיד תהיה שליטה על המשימה.
הם תמיד הסמכות המחליטה הסופית, תוך שהם נהנים מההגנה והחשיפה הקטנה יותר לסיכון, שמאפשרת ההעברה של משימות טקטיות למערכות לא-מאוישות.
דגש נוסף הוא הגדלת מסת הקרב בצורה כלכלית, כך שחילות האוויר יוכלו להתאים את מספרם לכוחות היריבים בעימותים.