בריטניה: ניסוי ראשון במערכת ניווט קוונטית

מערכות אלו צפויות להיות חסינות לשיבושים וחסימות

בריטניה: ניסוי ראשון במערכת ניווט קוונטית

QinetiQ

בריטניה סיימה ניסויי טיסה מסחריים של מערכות ניווט קוונטית, שלדבריה עמידה בפני שיבוש וזיוף על ידי גורמים עוינים. דיווח של aerotime.

הניסויים, שנערכו על ידי חברת הטכנולוגיה Infleqtion בשיתוף עם חברות התעופה והחלל BAE Systems ו-QinetiQ, התקיימו במתקן משרד ההגנה הבריטי של Boscombe Down בווילטשייר. כמעט 8 מיליון פאונד (10 מיליון דולר) במימון ממשלתי תומכים בפרויקט.

הטכנולוגיות הקוונטיות שנבדקו כללו את השעון האטומי האופטי הקומפקטי Tiqker ומערכת קוונטית מבוססת אטומים קרים.

שניהם יוצרים מערכת ניווט אינרציאלית קוונטית או Q-INS המותקנות על גבי מדגמת הטכנולוגיה המוטסת RJ100 של QinetiQ. ניסויים אלה מציינים את הפעם הראשונה שטכנולוגיה כזו נוסתה בפומבי על מטוס.

"מטיסות נוסעים ועד משלוחים, כולנו תלויים במערכות ניווט מדויקות, בטוחות ומאובטחות", הגיב שר המדע אנדרו גריפית'. "המחקר המדעי שאנו תומכים בו סביב טכנולוגיה קוונטית, בהחלט יכול לספק את החוסן כדי להגן על האינטרסים שלנו."

מערכות מיקום, ניווט ותזמון נוכחי (PNT), החיוניות למעקב אחר מיקום ושימור זמן, מסתמכות במידה רבה על מערכות ניווט לווייני גלובליות (GNSS), מה שהופך אותן לפגיעות לשיבושים.

מערכות קוונטיות יטפלו בתלות זו וימנעו שיבושים פוטנציאליים. בנוסף למטוסי נוסעים מסחריים, ניתן להשתמש ב-PNT קוונטי עבור הדור הבא של מערכות במטוסי קרב, מל"טים וטילים, הנשענים כיום על מערכות ניווט מבוססות GPS.