פרופ' יואב שוהם יעמוד בראש הועדה המדעית של התכנית הלאומית לבינה מלאכותית

שוהם הציג בנוסף את כוונתו לקדם פרויקטים שאפתניים ופורצי-דרך (moonshots) שיהפכו את ישראל לראש החץ בתחומים שייבחרו

פרופ׳ יואב שוהם - מייסד ומנכ״ל שותף. צילום: רועי שור

פרופ' יואב שוהם מאוניברסיטת סטנפורד, מנכ"ל ומייסד משותף בחברת AI21 Labs העוסקת ביישומי בינה מלאכותית בתחום של עיבוד שפה טבעית (NLP), מונה לעמוד בראש הועדה המדעית של התכנית הלאומית לבינה מלאכותית בתקציב של מיליארד ש״ח.

זאת בהתאם להחלטת הממשלה לחיזוק המובילות הטכנולוגית של מדינת ישראל, שהתקבלה במסגרת התקציב לשנים 2023-2024.

יתר חברי הועדה הינם מומחים מישראל ומחו"ל, מהאקדמיה, מהתעשייה ומכוחות הביטחון, וביניהם: פרופ' אמיר גלוברזון (תל-אביב), פרופ' ערן סגל (ויצמן), פרופ' גל צ'צ'יק (בר-אילן, מנהל מרכז המו"פ של אינבידיה), ד"ר עדי ארון גילת (ראש GoogleX Israel), פרופ' אורן עציוני (אוניברסיטת וושינגטון, יועץ של הבית הלבן בענייני בינה מלאכותית). 

פרופ׳ ג׳ניפר צ׳ייס (דיקנית באוניברסיטת ברקלי, לשעבר ראש Microsoft Research בבוסטון), נדב צפריר (מפקד לשעבר של 8200, משקיע הייטק) פרופ' ברברה גרוס (הרווארד, נשיאה לשעבר של הארגון העולמי לקידום בינה מלאכותית - AAAI), ופרופ' יהודה פרל (UCLA, זוכת פרס טורינג היוקרתי למדעי המחשב).

מינוי הועדה אושר בפורום התשתיות הלאומיות למחקר ופיתוח (תל"מ) בו חברים: הוועדה לתכנון ותקצוב של המועצה להשכלה גבוהה, מפא"ת (משרד הבטחון), רשות החדשנות, משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, ומשרד האוצר.

במכתב שחלק עם חברי הפורום הציג פרופ' שוהם את החזון שלו לתכנית: "למצב את ישראל כמעצמת בינה מלאכותית עולמית," והדגיש את חשיבות ההשקעה במחקר בסיסי ובפיתוח טכנולוגיות חדשניות, לצד השקעה בפיתוח מוצרים ובהטמעת שירותים מבוססי טכנולוגיות בינה מלאכותית.

שוהם הציג בנוסף את כוונתו לקדם פרויקטים שאפתניים ופורצי-דרך (moonshots) שיהפכו את ישראל לראש החץ בתחומים שייבחרו בקפידה ומתוך ראייה אסטרטגית של החוזקות של ישראל.

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית