אורביט תספק מערכות תקשורת לוויינית OceanTRx4 לחיל ים אסיאתי
המערכות, ששווין הוא כ-13.6 מיליון דולרים, תספקנה תקשורת לווינית רחבת-פס מתמשכת לספינות חיל הים האסיאתי
אורביט מערכות תקשורת (Orbit), ספקית ישראלית של מסופי תקשורת לוויינים ימיים ואוויריים, פתרונות תחנות מעקב קרקעיות ומערכות ניהול אודיו מוטסות, הודיעה כי זכתה במכרז חדש מחילים אסיאתי לאספקת מערכות תקשורת לוויינית OceanTRx4 ולשדרוג מערכות OceanTRx7, בשווי כולל של כ-13.6 מיליון דולרים.
זוהי הזמנת המשך מצד הלקוח האסיאתי, שכבר עושה שימוש במספר משמעותי של מערכות אורביט. המערכות, שתספק לצי האסיאתי תקשורת לוויינית רחבת-פס מתמשכת, יסופקו במהלך השנים 2023-2024.
לדברי אורביט, מערכות ה-Ocean TRx מבוססות על פלטפורמת OceanTRx, אך עם תוספת של מאפיינים צבאיים מתקדמים נוספים. מערכות תקשורת לוויינית אלו מיועדות לשימוש על פלטפורמות ימיות ותומכות במגוון רחב של תצורות מערכת אנטנות.
בקוטר של 1.15 מטר ל-OceanTRx4 MIL ו-2.2 מטר ל-OceanTRx7, המערכות פועלות בתדרי X, Ku, Ka ו-C, ומאפשרות הפעלה בו-זמנית של מגוון תדרים לפעילות גלובלית.
ניתן לחבר את שתי מערכות OceanTRx למטריצת מיתוג אורביט (OSM) ייחודית המאפשרת מספר חיבורים פנימיים ומיתוג של עד שמונה אנטנות ושמונה מודמים, בהתאם לדרישות הלקוח. המערכות מיועדות להתקנה, תחזוקה ושדרוג מהירים ונוחים ומספקות ללקוחות שילוב של ביצועי RF וזמינות.