תקש״ל, ביג דאטה ואנליטיקה: צבא ארה״ב מפתח את הדור הבא של תחנות שו״ב ניידות לתמרון יבשתי 

המטרה: לסגור מעגל חיישן-יורה במהירות במהלך תמרון בכל מקום בעולם | Palantir ו-Raytheon מתחרות על פיתוח אבות הטיפוס

Picture source: Oshkosh Defense

על פי מתיו ביינרט ב-Defense Daily, צבא ארה"ב מפתח שתי גרסאות של תחנת המודיעין הקרקעית העתידית שלו, Tactical Intelligence Targeting Access Node, או ה-TITAN. החל בגרסה "מתקדמת" על פלטפורמות כבדות יותר כגון משאיות טקטיות עם קישור תקש״ל ועד יכולת ודגם "בסיסי" המיועד לפלטפורמות כגון Joint Light Tactical Vehicle.

רס"ן ג'רמיין רייט, עוזר מנהל מוצר של TITAN, אמר שהצבא ככל הנראה ירכוש שישה אבות טיפוס מתקדמים וחמישה בסיסיים של TITAN ברגע שהוא יבחר זוכה לתחרות בין Palantir Technologies ו-Raytheon Intelligence and Space, עם תוכניות לעבור לייצור בשנת הכספים 2026, כך על פי דיווח של Defense Technologies.

"TITAN Advanced פועלת על חמש מובלעות. נכון לעכשיו, היא תהיה על פלטפורמת FMTV M1083. ואז הגרסה הבסיסית תהיה על פלטפורמת JLTV, שאליה נגיע בהבשלת אב טיפוס, ברגע שתהיה בחירה בספקים המועדפים עלינו בסוף השלב הזה", אמר רייט לעיתונות.

"ל-TITAN Basic לא יהיה חיבור תקש״ל. הטכנולוגיה לא שם עדיין באשר לאנטנות. תהיה להם גישה לחלל דרך רשת hub-spoke network וארכיטקטורת רשת תקשורת יתירה כדי לספק את נתוני החלל האלה".

TITAN Basic תפעל על ה-NIPRNet הלא מסווגת, על ה-SIPRNet המסווגת וסביבת Mission Partner, בעוד שהגרסה המתקדמת תפעל בשלוש המובלעות הללו כמו גם JWICS לתקשורת סודית ביותר ו-NSANet, כך על פי רייט.

TITAN תספק פלטפורמה של הדור הבא לטובת תמרון יבשתי במתווה לחימה בקנה מידה גדול (LSCO). על פי הפרסום, מדובר במערכת המסוגלת לספק חישה עמוקה של שדה הקרב. 

על ידי גישה לנתוני חיישנים מרובים בו-זמנית בחלל, באוויר וביבשה, TITAN מספקת מודעות מצבית. מיזוג הנתונים ושימוש באנליטיקה מתקדמת יספקו מודיעין מטרות לרשתות קטלניות ולא קטלניות. המערכת צפויה להפחית את הפער בין החיישן ליורה ותאפשר תקיפות מדויקות לטווח ארוך (LRPF). 

התרומה המשמעותית ביותר של TITAN למודיעין, מעקב וסיור (ISR) היא ארכיטקטורת המערכת הפתוחה המודולרית וניהול הנתונים שלה. הגידול בנתוני החיישנים במהלך מלחמה מחייב פתרון שיכול לקלוט, לעבד ולאחסן כמויות אדירות של נתונים. 

תוכנת הבסיס מאפשרת אינטגרציה ועיבוד נתונים אלה, והיכולת שלה לבצע מטלות, איסוף, עיבוד, ניצול והפצה (TCPED), תבטיח כי המטרה תשויך לתוקף הנכון. 

סמנתה ברצ'ק, מובילת המוצר של TITAN, אמרה כי "אספקת מודיעין בזמן אמת בעזרת אלגוריתמי AI/ML היא העתיד של סגירת מעגל חיישן-יורה. TITAN תעשה את המשימות הכבדות ועיבוד הנתונים שיאפשרו למנתחי מודיעין זמן ומרחב לבצע הערכות נתונים עבור מפקדים בכל דרג".

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית