באפריל הקרוב יבוטל הפיצול בין התשתית והספק בשוק האינטרנט

 בעוד 3 חודשים הרפורמה תיכנס לתוקף לגבי תשתית חברת בזק והצרכנים ירכשו אינטרנט כמוצר אחד, מחברה אחת

צילום: משרד התקשורת 

משרד התקשורת מתקדם במתכונתו לסיום הפיצול בין התשתית והספק בשוק האינטרנט הנייח ועובר לשלב האחרון - היערכות החברות. הרפורמה שתיכנס לתוקף ב-3.4.22 תאפשר לצרכן הישראלי כתובת אחת לרכישת אינטרנט ולפתרון תקלות.

מנכ"לית משרד התקשורת לירן אבישר בן- חורין  הודיעה היום (ב') לחברות התקשורת כי הרפורמה לביטול חובת הפיצול בין התשתית לספק מתקדמת לשלב האחרון, ולפיו בעוד שלושה חודשים לא תתאפשר יותר מכירה מפוצלת של שירותי אינטרנט למנויים חדשים על גבי תשתית חברת בזק.

כזכור, לפני כחצי שנה משרד התקשורת הודיע על החלטת שר התקשורת יועז הנדל לבטל את החובה שחלה על בעלות התשתית לפצל בין התשתית לספק, וזאת בסיומו של הליך שימוע שקיים המשרד. תחילתו של השלב האחרון מתאפשרת לאחר שחברות התשתית ביצעו, לבקשת המשרד, התאמות שיבטיחו שלמתחרים תהיה גישה שוויונית ובלתי מפלה לשירותים שהן מספקות במסגרת השוק הסיטונאי.

עד כה היה ניתן היה לרכוש את השירות בצורה מפוצלת באופן שבו הצרכן רכש שירות תשתית אינטרנט בנפרד ושירות ספק אינטרנט בנפרד. הסדר זה פגע באיכות השירותים לצרכן בישראל. צרכנים שסבלו מתקלות פעמים רבות טורטרו בין חברת התשתית לספק, והתפתחה בשוק תופעת "מנויים רדומים" - המשך תשלום לא מודע לחברת התקשורת למרות הפסקת קבלת השירותים ממנה.

הרפורמה שתיכנס לתוקף ביום 3.4.22 בשלב זה לגבי תשתית חברת בזק בלבד (ובשלב הבא גם לגבי תשתית חברת הוט) תשפר את מצבם של הצרכנים ושל התחרות בשוק האינטרנט באופן הבא:
- שיפור בשירות שיקבל הצרכן בתחומי האינטרנט באמצעות יצירת "כתובת אחת" – חברה אחת שממנה מקבל הצרכן שירות מלא.
- הפסקת תופעת "זריקת האחריות" שהתפתחה כתוצאה מההפרדה בין חברת התשתית לספק בנושאי תקלות ושירות.
- מזעור תופעת "המנויים הרדומים" שגרמה לפי ההערכות לכ-50 מיליון ₪ תשלומים עודפים של הצרכנים בישראל בשנה, על מוצר שלא השתמשו בו. בשנה האחרונה המשרד הוביל לצמצום של למעלה מ-46% מהמנויים שסבלו מהתופעה, וממשיך לפעול בנושא.
- הרפורמה מייצרת מנגנונים שיבטיחו שגם שחקנים קטנים וחדשים יוכלו לפעול באופן אפקטיבי, שוויוני ותחרותי אל מול בעלי התשתית במסגרת השוק הסיטונאי. בעלי התשתית יחתמו על הסכמים מחייבים עם חברות המבקשות לעשות שימוש בתשתית, הכוללים הסדרי פיצוי על הפרת תנאי ההסכם.

שר התקשורת, יועז הנדל: "אינטרנט הוא מוצר אחד. הפיצול גרם לסרבול מול לקוחות וכדרור של צרכנים בין חברות במקרה של תקלה. הרפורמה תסייע גם בעצירת תופעת המנויים הרדומים – עשרות מיליונים שיצאו מכיסם של אזרחים לשווא – ותתקן עיוות שפגע בצרכנים רבים. נמשיך לקדם רפורמות שייהפכו את שוק התקשורת לשקוף, תחרותי ואיכותי יותר."

מנכ"לית משרד התקשורת, לירן אבישר בן-חורין: "הגענו לקו הסיום של הרפורמה שתשים סוף לטרטור ולבלבול של צרכנים רבים בישראל. בעוד שלושה חודשים המבנה החדש של שוק האינטרנט יאפשר לצרכנים ליהנות משירותים איכותיים בכתובת אחת, ובמקביל יקדם את השוק הסיטונאי באופן שיבטיח את התחרות על ליבו של הצרכן."

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית