חברת At-Bay הופכת ליוניקורן ומכריזה על גיוס של 185 מיליון דולר

סך ההשקעות בחברה עומד על 276 מיליון דולר. הטכנולוגיה שפיתחה החברה מאפשרת רכישה מהירה של פוליסת ביטוח מוזלת כנגד איומי סייבר

צילום: באדיבות At Bay

חברת האינשורטק At-Bay, המבטחת ארגונים כנגד איומי סייבר, הופכת ליוניקורן לאחר שגייסה 185 מיליון דולר לפי שווי של 1.35 מיליארד דולר אחרי הכסף. זהו סבב הגיוס החמישי של החברה (Series D) המביא את סך ההשקעות בחברה ל-276 מיליון דולר.

הסבב הובל על ידי הקרנות Lightspeed Ventures ו- ICON Ventures. בהשתתפות המשקיעים הקיימים Khosla Ventures, היזם והמשקיע שלמה קרמר, קומרה קפיטל, M12 קרן ההשקעות של מיקרוסופט, Acrew Capital וקרן HSB של Munich Re Ventures. זהו סבב הגיוס השלישי של החברה ב-18 החודשים האחרונים, המגיע לאחר שהחברה צמחה בשנה שחלפה ב-800% ורשמה פרמיה שנתית חוזרת (ARP) של יותר מ-160 מיליון דולר.

החידוש ש- At-Bay מביאה לתחום ביטוחי הסייבר, הוא שילוב של פוליסת ביטוח עם יכולות אבטחת מידע, המאפשר להוריד באופן אקטיבי את רמת הסיכון של מבוטחיה. הפתרון נחוץ לענף הביטוח על רקע תקיפות סייבר קשות שצלחות והפכו לעניין שבשגרה. העלייה בתקיפות כופרה בשנת 2020 גרמה להפסדים כבדים של חברות הביטוח ורוב החברות בשוק העלו מחירים באופן דרסטי.

הטכנולוגיה שפיתחה At-Bay מאפשרת איתור ותיקון נקודות תורפה במערכות של הארגון המבוטח, ובכך היא מורידה את תדירות תקיפות הכופרה. התהליך שמציעה החברה הוא אוטומטי לחלוטין והפוליסה מופקת תוך 30 שניות, דרך פורטל החברה או על גבי פלטפורמות דיגיטליות להשוואה ורכישת מוצרי ביטוח.  

"סיכון סייבר מתנהג באופן שונה מהסיכונים המסורתיים אליהם רגילות חברות ביטוח" אומר רותם אירם, מנכ"ל At-Bay. "סיכוני סייבר משתנים מהר ולכן קשה להעריך במדויק את הסיכון באמצעות הסתמכות על מידע מן העבר. הנזק מתקיפות סייבר עולה באופן תדיר בשנים האחרונות וכתוצאה מכך הביקוש לביטוח צומח גם הוא, אך מרבית חברות הביטוח חוששות לבטח תחום בו הן אינן מבינות שפועל על פי חוקים שאינן מכירות."

"ענף ביטוח הסייבר מתמודד כרגע עם משבר חסר תקדים. תקיפות סייבר עברו אבולוציה מהירה מאוד מגניבת כרטיסי אשראי לתקיפות כופרה מתוחכמות כנגד מערכות התפעול של הארגון. כתוצאה מכך, יותר ארגונים הפכו למטרה של התוקפים והנזק מתקיפה עלה משמעותית גם הוא", אומר רומן יצקוביץ', סמנכ"ל ריסק ב- At-Bay.

At-Bay נוסדה ב-2016, ומעסיקה כיום 120 עובדים, כ-50 מהם מועסקים במרכז הפיתוח בישראל. בנוסף, החברה מחזיקה משרדים בסן פרנסיסקו, ניו יורק ואטלנטה. ההשקעה תשמש בין השאר להכפלת מצבת העובדים בישראל. צוותי הפיתוח של At-Bay משלבים מומחים מעולמות התוכנה, אבטחה, דאטה וריסק.

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית