מעבדת הפינסק של מאסטרקארד ו-ENEL X ערכה כנס בנושא עתיד הסייבר והפינטק בישראל

מעבדת הפינסק פועלת בשיתוף עם רשות החדשנות, משרד האוצר, ה - CERT הפיננסי ומערך הסייבר הלאומי ומתמקדת בסטארט-אפים חדשניים ופורצי דרך בתחומי הפינטק והסייבר

 

צוות מעבדת הפינסק. צילום: עידן כנפי

מעבדת הפינסק של מאסטרקארד ו-ENEL X אשר הוקמה לאחרונה בבאר שבע, ערכה כנס בנושא עתיד הסייבר והפינטק בישראל. לכנס הגיעו נציגים מחברות סטארטאפ, משקיעים מקרנות הון סיכון וגורמים נוספים מהתעשייה על מנת לדון באתגרים בתעשיות הסייבר והפינטק, במגמות החדשות ובצרכים המשתנים של הלקוחות.

כפי שמדגיש ערן לוי,  מנכ"ל ENEL ישראל, המטרה העיקרית של המעבדה היא לבצע פרויקטים בשיתוף עם סטארטאפים, בהליך מואץ אל מול היחידות העסקיות הרלוונטיות במאסטרקארד ובחברת   Enel X על מנת להוציא את הטכנולוגיה לשוק ב-  Product Market Fit אופטימלי ובזמן הקצר ביותר.

בכנס נכחו ונאמו מומחים אשר הציגו את הערך שהם מביאים לסטארטאפים בישראל ואת הצורך בפתרונות חדשניים על מנת להמשיך להוביל את התעשיה בארץ. בין הדוברים היו רהב שלום-רביבו ממערך סייבר חירום ובטחון במשרד האוצר, אשר נכללת ברשימת "100 הנשים המובילות בפינטק העולמי" של אתר הפינטקLATTICE80 , גיל ארזי, מייסד ושותף בקרן ההון סיכוןFinTLV , דר' יניב הראל ,SVP  הגנת סייבר בחברת סיגניה, סידני גוטסמן, מנכ"ל מעבדת פינסק, ערן לוי, מנכ"ל ENEL ישראל ועומר אונגר מנכ"ל מאסטרקארד ישראל.

מנכ"ל המעבדה, סידני גוטסמן, הסביר כי גם למאסטרקארד וגם לחברת Enel יש יכולות גלובליות מוכחות לזהות ולהוביל חדשנות אמיתית. המעבדה מאפשרת לשתי החברות לשלב משאבים, ידע ומאמצים ולעבוד יחד עם סטארטאפים בישראל כדי להניע את תחומי הסייבר והפינטק קדימה.

דר' יניב הראל ,SVP  הגנת סייבר בחברת סיגניה ציין כי "אנו מזהים עליה במיקוד והיעילות של התקיפות. התוקפים היום עובדים במשמרות ופועלים כמו ארגון עסקי לכל דבר ועניין על מנת להביא ROI על המאמץ שלהם. הם מנסים לייצר תפוקה יומית ובמידה ונתקלים בחומות הגנה חזקות יעצרו את הפעילות ויעברו לארגון עם פרצות קלות יותר. לאחרונה סייענו בעצירת מתקפה מתוחכמת על קבוצת משקיעים שבו קיבלו מייל מזויף מספר שעות לפני שהיו צריכים להעביר את ההשקעה לחשבון בנק פיקטיבי. הונאת סייבר כזו הייתה יכולה להסתיים בנזק של עשרות מיליוני דולר". 

גיל ארזי, מייסד ושותף בקרן ההון סיכון FinTLV ציין כי "לא הייתי אומר שיש ׳בועה׳ אולם על המשקיעים לשים לב למודלים העסקיים ולהשקיע בחברות שיש להן יכולת להפוך ל- Cash Positive. משקיעים חייבים להסתכל בעיניים פקוחות על ההשקעה והוולואציות. עוד הוסיף, כי הוא כמעט יכול לנבא כבר בפגישה הראשונה את ההצלחה או הכשלון של היזמים והיזמיות וזה אם יש להם את ה"קילר אינסטינקט" והבנה מעמיקה של העולם העסקי הנדרש. אנחנו מחפשים יזמים/ות שיש להם רקורד, גם אם נכשלו בעבר אך ידעו לעשות שינויים תוך כדי תנועה".

לדברי רהב שלום-רביבו מתחום הסייבר הפיננסי במערך סייבר חירום ובטחון במשרד האוצר "המשרד מוביל פעילויות ייחודיות להגנת סייבר על המערכת הפיננסית בישראל. השילוב בין יכולות משרד האוצר, מערך הסייבר הלאומי ורשות החדשנות, בשילוב עם הסקטור העסקי, לתמיכה בחברות סטארטאפ ישראליות בתחומי הפינטק והסייבר, מביא ערך מוסף רב. היתרון של המעבדה לסטארטאפים מתבטא ביכולת לתמוך במעבדה ובחברות הסטארטאפ שבה בידע, מומחיות ומידע רלוונטי שניתן לשתף, ובנוסף קישוריות בין גורמים ברמה הלאומית והבינ"ל לקידום נושא זה".

מעבדת הפינסק פועלת בשיתוף עם רשות החדשנות, משרד האוצר, ה - CERT הפיננסי ומערך הסייבר הלאומי ומתמקדת בסטארט-אפים חדשניים ופורצי דרך בתחומי הפינטק והסייבר. המעבדה מציעה לסטארטאפים שיצטרפו לתוכנית, סביבה ייחודית שתסייע להם לפתח פתרונות לשווקים הגלובליים.

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית