המטרה: להפיק חשמל מהמים החמים שנוצרים בתהליך קירור שרתי המחשוב

חברת הסטרט-אפ Zuta-Core משער הנגב שהוקמה ע"י חברי קיבוץ ברור חיל היא הזוכה הגדולה של האקתון הנגב המערבי לקיימות ותעשייה

בצילום (מימין לשמאל): ענת סתיו, מקדמת תחום קיימות וחדשנות בשער הנגב, רפי נבו -ראש אגף חדשנות וטכנולוגיות באיגוד התעשייה הקיבוצית ומנכ"ל קרן משתלת הקיבוצים, עבד אבו גאבר מחברת זוטאקור, מיכל צורן - מנהלת תחום בינ"ל איגוד התעשייה הקיבוצית, אופיר ליבשטיין - ראש מועצת שער הנגב,  שחר בלקין מנהל מחקר ופיתוח בחברת זוטאקור, אלי ביטון- מנהל מוקד עסקים דרום - בבנק מזרחי טפחות, שגית פלטין מנהלת החדשנות המכללה האקדמית ספיר, דן פרייפלד, ראש מגמת עיצוב מדיה במכללה האקדמית ספיר. קרדיט צילום: ניר שמול.

 

חברת הסטרט-אפ Zuta-Core משער הנגב שהוקמה ע"י חברי קיבוץ ברור חיל היא הזוכה הגדולה של האקתון הנגב המערבי לקיימות ותעשייה. הסטרטאפ הציג מתקן שמפיק חשמל מהמים החמים שנוצרים בתהליך קירור השרתים באופן שלא יוצר זיהומים או פגיעה בסביבה וחוסך מיליוני שקלים בשנה.

ה-ECO-תון הוא יוזמה של איגוד התעשייה הקיבוצית, המועצה האזורית שער הנגב, המכללה האקדמית ספיר ומרכז היזמות X-LAB, אשכול נגב מערבי וחממת החדשנות SOUTHUP והוא נערך בחסות בנק מזרחי טפחות, חברת "אהבה" ומפעל יח"מ ובהפקה של ספארק מרקטינג.  

חברת המזרנים פולירון מקיבוץ זיקים זכתה במקום השני בתחרות באמצעות פיתוח של סטודנטים משנקר של שילוב בין חומרים לאפליקציה שבעזרתה יוכל כל אדם לשנות את רמת הקושי של המזרן כשהוא שוכב עליו ולהגדיר למזרן היכן בדיוק להפגין קושי או רכות לפי מבוקשו של השוכב עליו.

מפעל כפרית זכה במקום השלישי עם הפחתת שאריות הפלסטיק שנוצרות בתהליכי היצור והעיבוד. דפוס בארי הציג אתגר לניצול נכון יותר של כמויות עצומות של מידע שקיימות במחשבי בית הדפוס ואשר יכולים להוות מידע רב ערך לחברות אחרות בישראל ואולי גם בעולם.

חברת "נתיבי ישראל" ביקשה רעיון כיצד להזהיר ולעדכן הנוסעים בכבישי ישראל מראש ובזמן אמת על שיטפונות או סכנות בהמשך הדרך גם באזורים מנותקי רשת, דבר שיכול להציל חיים ולשפר איכות הנסיעה בכבישי הארץ. חברת שטראוס- פריטו ליי מאזור התעשייה שער הנגב הציגה אתגר לאריזות חטיפים מתכלות בקו אריזה חם.

פרופ' ניר קידר, משנה לנשיא המכללה האקדמית ספיר: "המכללה האקדמית ספיר חרטה על דגלה את נושא החדשנות, היזמות, היצירתיות והמצוינות האקדמית. ספיר רואה חשיבות רבה בעידוד מציאת פתרונות לאתגרי התעשייה בתחום הקיימות בכלל ובאזור הנגב בפרט. אנו גאים בשותפות הנפלאה עם כל הגורמים המעורבים ובראשם התעשייה הקיבוצית קהילת טק-נגב והחממה הטכנולוגית סאוט'-אפ שיצרה את ההאקתון וכן בתוצרים המבריקים שנוצרו במהלכו."

רפי נבו, ראש אגף חדשנות וטכנולוגיות באיגוד התעשייה הקיבוצית ומנכ"ל קרן משתלת הקיבוצים: "צוות איגוד התעשייה הקיבוצית, שזהו ההאקתון החמישי שהוא יוזם מאז 2018, רואה בקיום האקתונים אמצעי להשגת מספר יעדים שבהם הוא דוגל, כולל חיזוק תעשיות קיבוציות ושכנותיהן באמצעות חדשנות, עידוד היצירתיות, חיבורים בין שותפים מגוונים ברמה האזורית בדגש גדול על הפריפריה והרחבת האקוסיסטם האזורי הכולל תעשיות, יזמים, קהילות חדשנות, אקדמיה וחברות סטרטאפ."

ראש מועצת שער הנגב אופיר ליבשטיין בירך את היזמים ואת החברות שהשתתפו ואמר כי ההאקתון מצטרף למהלך נרחב של קידום תחום החדשנות והקיימות בשער הנגב. בין היתר באמצעות 24 הסטארטאפים שפועלים כיום ממרכז SOUTHUP במועצה נותנים מענה למפעלי התעשייה ולחקלאים במרחב ומאפשרים ליצור איכות חיים יחד עם מקומות תעסוקה חדשים ואיכותיים. הוא הדגיש כי ההקאתון והרעיונות המרגשים שהועלו בו משתלבים במגמה של המועצה לקדם חדשנות בעולם של קיימות.

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית