שלושה לווינים ישראלים שוגרו לחלל עם מעבד של רמון ספייס

השיגור שיתבצע במוצאי שבת הקרובה הוא חלק משיגור של 38 לוויינים מ-18 מדינות בניהן ישראל, דרום קוריאה יפן, ערב הסעודית, קנדה, גרמניה ונוספות

פרופסור רן גינוסר. צילום: רמון ספייס

שלושים ושמונה לוויינים של שמונה עשר מדינות מרחבי העולם שוגרו היום (שני) ה-22 במרץ מרוסיה יחד ובניהם שלושה לוויינים בטיסת מבנה אוטונומית שבהם רכיבים וטכנולוגיות ישראליות שפותחו על ידי הסטארטאפ Ramon.Space. שלושה לוויינים שייקראו אדליס-סמסון (ADELIS-SAMSON) כל אחד מהלוויינים יכיל את המספור 1-3 והם נבנו בטכניון. הלוויינים מכילים מעבדי ליאון של רמון ספייס. 

מדובר במבנה של שלושה לוויינים, שטסים יחד כדי לבצע משימת איתור. הפרויקט מנוהל על ידי מכון אשר לחקר החלל בטכניון, שמתבצע במימון קרן אדליס וסוכנות החלל הישראלית, בשיתוף חברות ישראליות נוספות. 

פרויקט אדליס-סמסון פותח בשנים האחרונות על ידי צוות חוקרים בראשות פרופ' פיני גורפיל, ראש מכון אשר לחקר החלל וחבר סגל בפקולטה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל בטכניון, בתמיכת קרן אדליס וסוכנות החלל הישראלית במשרד המדע והטכנולוגיה. הלוויינים ישמשו לקליטת אותות מכדור הארץ ולחישוב מיקום מקור השידור למטרות חילוץ והצלה, איתור וזיהוי, חישה מרחוק וניטור סביבתי. התוכנה והאלגוריתמים שינהלו את הטיסה פותחו במעבדה למערכות חלל מבוזרות בטכניון.

אבי שבתאי, מנכ"ל חברת Ramon.Space: "במסע שלך כאיש טכנולוגיה ומנכ"ל יש הרבה רגעים מרגשים, ויש רגעי שיא שהופכים ממש להיסטוריה של מדינת ישראל, זו ההרגשה של העובדים ב-Ramon.Space.

״זה לא מובן מאליו שהטכנולוגיה שהעובדים עמלו עליה תוביל שלושה לוויינים ישראלים לחלל. יש כאן שליחות גדולה להיות חלק מפרויקט החלל הישראלי ולפתח טכנולוגיות חדשות בעולמות הללו. אנחנו מברכים את הטכניון על ההישג המרשים שלהם וגאים לקחת חלק בהובלה של ישראל לחלל.״

 

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית