החלום ושברו: קשיים ביישום 5G בסין מהווים איתות למדינות אחרות 

בסין נפרסו עד כה מאות אלפי אתרי 5G , כאשר הספקיות מדווחות על חוסר שימוש מצד הציבור. המפעילות מתלוננות על גידול בהוצאות החשמל, השקעות עתק, והעדר מודל עסקי

החלום ושברו: קשיים ביישום 5G בסין מהווים איתות למדינות אחרות 

bigstock

סין הייתה אחת המדינות הראשונות שהחלה לפרוס תשתיות 5G בשטחה בשנה שעברה. עד כה נפרסו בסין כ400,000 אתרי 5G. עם זאת, מומחים סינים מזהירים כי החלום על רשת חדשה נתקל במציאות שבה אין מודל עסקי ברור לספקיות, עלויות החשמל מרקיעות שחקים, וכמות האתרים הדרושים לקבלת רוחב פס גדול עצומה. 

צ'יינה יוניקום, אחת משלוש מפעילות הטלקומוניקציה בסין, הודיעה באוגוסט האחרון כי סניף לואיאנג שלה במחוז הנאן יעביר אוטומטית את תחנות השידור בתדרי 5G למצב שינה החל מהשעה 21:00 עד 9 בבוקר. זאת, בשל חוסר שימוש. שני המפעילים האחרים הלכו במהירות בעקבותיה ומאז פירסמו את אותה המדיניות בערים אחרות ברחבי הארץ. כך עולה מפרסום באתר voanews

"רשת 5G משתמשת בתדרים גבוהים במיוחד, שגבוהים פי שניים עד שלושה מתדר האות הקיים של 4G, כך שכיסוי האות יהיה מוגבל", אמר וואנג שיאופיי, מומחה לתקשורת באוניברסיטת טיאנג'ין. וואנג אמר כי מכיוון שרדיוס הכיסוי של תחנת הבסיס של 5G הוא כ100 עד 300 מטר בלבד, על סין לבנות תחנה כל 200 עד 300 מטר באזורים עירוניים. מכיוון שחדירתם של אותות 5G כה חלשה, אפילו תחנות פנימיות יצטרכו לבנות בבנייני משרדים מפוזרים בצפיפות, אזורי מגורים ומחוזות מסחריים.

וכדי להגיע לאותה כיסוי שיש ל- 4G כיום, הספקים צריכים בסופו של דבר להתקין עד 10 מיליון תחנות ברחבי הארץ, כך על פי דיווח של Xinhua. "בשלוש השנים הבאות יתכן שיהיה צורך לבנות מיליון תחנות בסיס 5G מדי שנה", אמר שיאנג ליגאנג, מנכ"ל הברית לצריכת מידע, עמותה לתעשיית הטלקום.

במחצית הראשונה של השנה בנתה סין רק 257,000 תחנות בסיס חדשות של 5G. המספר הכולל של התחנות שהותקנו ברחבי סין עד יוני האחרון עמד על כ -410,000 בלבד, כך על פי נתוני משרד התעשייה וטכנולוגיית המידע (MIIT).

האתגר: הוצאות חשמל 

נושא נוסף שעולה מהניסיון הסיני הוא עלות האנרגיה הדרושה להפעלת 5G. זו הוכיחה את עצמה כאחד מכאבי הראש הגדולים ביותר עבור חברות טלקומוניקציה סיניות. "ציוד תחנת הבסיס ב5G צורך יותר פי שלוש אנרגיה מאשר 4G בגלל אופן הפעולה של הטכנולוגיה", אמרה סומיה סן, פרופסור חבר למדעי מידע והחלטות באוניברסיטת מינסוטה. "5G משתמשת באנטנות מרובות כדי להשתמש באותות המשתקפים מבניינים על מנת לספק גידול בתפוקת הערוצים."

אם 5G אמורה להגיע לאותה רמת כיסוי כמו רשתות 4G, חשבון החשמל השנתי של תחנות הבסיס בסין יתקרב ל -29 מיליארד דולר, כך על פי דיווח של חדשות צ'יינה פוסט וטלקומוניקציה, כלי תקשורת הפועל תחת הMIIT. סכום זה מייצג פי עשרה מהרווח של צ'יינה טלקום בשנת 2019, אחת משלוש חברות הטלקומוניקציה הממשלתיות בסין.

חודשיים לאחר ההשקה הרשמית של שירותי 5G, בכיר בחברה הסינית הודה כי המפעילים התקדמו מעט בהפחתת צריכת החשמל והעלות של 5G. ביום עיון של GSMA בבייג'ינג בשבוע שעבר, לי ג'נגמאו, סגן נשיא בכיר בצ'יינה מובייל, קרא לממשלה לסבסד את עלויות החשמל למגזר הטלקום.

מציאות: אין מודל עסקי

ההשקעה הכוללת של הספקיות בסין בפריסת 5G עשויה להגיע ל -220 מיליארד דולר בשנים הקרובות, אמר לי ייז'ונג, לשעבר שר התעשייה וטכנולוגיית המידע. שר האוצר לשעבר, Lou Jiwei, הזהיר לאחרונה כי "טכנולוגיית ה- 5G הקיימת מאוד לא בשלה, מאות מיליארדים בהשקעות נפרסו ועלות התפעול גבוהה ביותר. לא ניתן למצוא תרחישי יישום וקשה לעכל את העלות בעתיד."

 

בהתבסס על סקר שנערך לאחרונה בקרב צרכנים סינים, 73.3% מהאנשים שנשאלו אמרו כי הם סבורים כי אין צורך בציבור לקנות טלפונים ניידים 5G. המחקר שפורסם בחודש שעבר על ידי iiMedia, קבוצת מחקר שוק, מצא גם כי הסיבה העיקרית לאי קניית טלפונים ניידים 5G היא מכיוון שאין צורך כזה. "למעשה, לחברה האנושית אין צורך דחוף ב- 5G", אמר מייסד ומנכ"ל Huawei, רן ז'נגפיי, "מה שאנשים צריכים עכשיו הוא פס רחב, והתוכן העיקרי של 5G אינו פס רחב."

 

אולי יעניין אותך גם