שיתוף פעולה אסטרטגי: מטוסי ראפאל ייוצרו גם בהודו

תאגידי דאסו הצרפתית ו-TATA ההודית חתמו על ארבעה חוזים לייצור מקומי של גוף המטוס והחלקים המרכזיים

שיתוף פעולה אסטרטגי: מטוסי ראפאל ייוצרו גם בהודו

Photo by Senior Airman Brooke Rogers
31st Fighter Wing

חברות דאסו אוויאסיון הצרפתית ותאגיד TATA מערכות מתקדמות (TASL) מהודו חתמו לאחרונה על סדרת הסכמים לייצור חלקים מרכזיים של מטוס הקרב ראפאל בתחומי הודו. במסגרת ההסכמים, ארבעה חוזים חדשים יסדירו את הקמת קווי הייצור במפעל של TATA בעיר היידרבאד, שם יורכב גוף המטוס וחלקים נוספים שישמשו הן את חיל האוויר ההודי והן לקוחות בינלאומיים.

על פי דיווח של אתר “דיפנס בלוג”, היוזמה משתלבת בתכנית הלאומית של ממשלת הודו לעידוד ייצור מקומי בתחומי התעופה והחלל, כחלק מהאסטרטגיה להקטנת התלות ביבוא מערכות נשק ולחיזוק התעשייה הביטחונית המקומית. מדובר במהלך שמעמיק את הקשרים הביטחוניים והמסחריים בין צרפת והודו, תוך יצירת שיתוף פעולה תעשייתי מתמשך.

ברונו קוואפייה, סגן נשיא בכיר בדאסו אוויאסיון, ציין כי “ההסכמים החדשים משקפים את האמון ואת השותפות ארוכת הטווח שלנו עם התעשייה ההודית. העברת הידע והטכנולוגיה ל-TATA תאפשר ייצור איכותי ומתקדם שיהיה חלק בלתי נפרד ממערך האספקה של דאסו”.

מטוס הקרב ראפאל, מתוצרת דאסו, נמצא כבר כיום בשירות פעיל בחילות האוויר של הודו, צרפת, מצרים וקטאר. מדובר במטוס דו-מנועי רב-משימתי, שתוכנן לביצוע משימות עליונות אווירית, סיוע קרקעי, איסוף מודיעין ואף נשיאה של חימוש גרעיני. חיל האוויר ההודי מפעיל למעלה מ-30 מטוסים מדגם זה, והרכבת רכיביו המרכזיים בשטח הודו תעמיק את מעורבותה בתכנית ותאפשר גמישות תפעולית ואסטרטגית רבה יותר.

המפעל של TATA בהיידרבאד, שכבר פועל כמרכז לייצור מוצרי הגנה מדויקים, יורחב כעת כך שיכלול פסי ייצור של חלקים גדולים עבור אחד ממטוסי הקרב המתקדמים בעולם. המהלך צפוי ליצור מקומות עבודה חדשים, להאיץ את פיתוח הטכנולוגיה המקומית ולבסס את מעמדו של המתחם כאחד ממרכזי התעופה הביטחונית החשובים באסיה.