חברת IWI נכנסת לתחום הכטב״מ: תקים עם אירודרום מפעל לייצור כלי טיס בלתי מאוישים בישראל

החברות חתמו על מזכר הבנות הכולל השקעה ראשונית של 10 מיליון שקל להקמת המפעל. אלון אונגר, מומחה כטב"ם ויו"ר UVID: "השקעות בתשתיות חיוניות לקידום התחום כמנוע צמיחה לאומי"

אירודרום תקיים מפעל לייצור כלי טיס בלתי מאוישים בישראל

כטב"מ של אירודרום (צילום: Aerodrome)

בכוונת החברות IWI וחברת אירודרום, העוסקת במתן שירותי תפעול, תחזוקה והדרכה של כלי טיס בלתי מאוישים, להקים מפעל לייצור כלי טיס בלתי מאוישים בישראל. 

אירודרום דיווחה בשבוע שעבר כי חתמה על מזכר הבנות עם חברה מתעשיית הביטחון המקומית להקמת מפעל. לצורך הקמת המפעל ירשמו החברות חברה משותפת שתוחזק 51% על ידי IWI ו-49% על ידי אירודרום בכפוף להשקעה של 10 מיליון שקל.

בנוסף הוסכם כי אירודרום תתרום רכוש, ידע, עובדים והסכמים עם לקוחות (למעט הסכם שלה עם לקוח ממשלתי מאוקטובר 2024), וגם אמצעים הנדרשים לצורך התחלת ייצור. החברה הביטחונית תשקיע מיליון שקל להקמת תשתית של המפעל שבשליטה המשותפת ויעמיד לרשות החברה המשותפת את מערך השיווק שלו, כולל השתתפות בתערוכות בינלאומיות ללא תמורה.

אלון אונגר, מומחה מקצועי בכיר לכטב"ם (SME) ויו"ר ומייסד UVID, מתייחס לעסקה זו בראייה כוללת ואומר כי "מלחמת 'חרבות ברזל' דייקה וחידדה את מקומו של תחום הכטב"ם כאמצעי אסטרטגי בשדה הקרב המודרני. בראיה לאומית, תחום הכטב"ם מחייב יכולות תשתיתית ועצמאית לפיתוח וייצור של מערכות כטב"ם מסוגים שונים והשקעות נוספות בבניית תשתיות אשר יאפשרו את קידום הנושא כמנוע צמיחה לאומי, כדוגמת תשתיות הטסה וניסויים, תשתיות טכנולוגיות, חינוכיות ואקדמיות, תשתיות הכשרה וכדומה. 

״פרט לכך, נדרשות הקלות רגולטוריות לאישורים ולתהליכים הקיימים היום, בהיבטי ייצוא מערכות כטב"ם ומערכות לכטב"ם, בכדי שניתן יהיה להתחרות בשוק העולמי אשר חווה פריחה ועלייה בביקוש, עליו נדרש לענות בפשטות וזמינות גבוהה, גם ממדינת ישראל."

מחברת אירודרום לא התקבלה תגובה מעבר להודעה רשמית לבורסה.

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית