הצבא הספרדי מחדש את צי הטנקים עם ליאופרד ומערכת המיגון הישראלית "מעיל רוח"
ההחלטה מצטרפת לרשימה ארוכה של מדינות אירופאיות המצטיידות בטנקים החדישים, ומציינת שדרוג משמעותי בהגנה, ניידות וכוח אש
הצבא הספרדי הודיע על החלטתו להחליף את צי טנקי הליאופרד 2A4 שלו, המונה כ-80 טנקים, בטנקי ליאופרד 2A8 החדשים המצוידים במערכת המיגון האקטיבית "מעיל רוח" תוצרת רפאל הישראלית. ההחלטה, שפורסמה באתר Defensa.com, ממצבת את ספרד לצד רשימה מרשימה של מדינות אירופאיות הנמצאות במגמה מתמדת לשדרוג מערכי הטנקים שלהן.
על פי דיווח של האתר, במדינות כמו שבדיה, גרמניה, נורבגיה, איטליה, הולנד, ליטא, קרואטיה וצ’כיה כבר החלו בהצטיידות במאות טנקים מדגם ליאופרד 2A8. ההחלטה של הצבא הספרדי משקפת את המשך הצלחתם המסחרית של טנקי ליאופרד 2A8 ושל מערכת "מעיל רוח" באירופה.
החלפת הטנקים הישנים בטנקים החדשים מסמלת שדרוג מהותי בהגנה, ניידות וכוח אש של הצבא הספרדי. האתר Armyrecognition מציין כי טנק הליאופרד 2A8 מצויד במערכות שריון משודרגות שנועדו לתת מענה לאיומים מודרניים כמו טילים מונחים נגד טנקים ומטעני נפץ מאולתרים. הטנק כולל גם מערכת בקרת אש משופרת ותותח מדויק יותר, המיועדים לשפר את האפקטיביות המבצעית.
בנוסף, המערכות ההנעה והמתלים של הטנק שודרגו, מה שמשפר את הניידות בשטחים שונים. מודרניזציה זו מתאימה למטרת הצבא הספרדי לשמור על כוח משוריין המצויד לתנאי הקרב הנוכחיים.
הטנקים החדשים יספקו לצבא הספרדי יתרון משמעותי בשדה הקרב, עם יכולות מתקדמות להגנה ולתקיפה שיתאימו לאיומים המתפתחים.
מערכת "מעיל רוח" הישראלית מוכחת כבר בשימוש מבצעי, והיא מספקת לטנקים יכולת התמודדות עם איומים מגוונים, תוך שיפור משמעותי בבטיחות הצוותים המפעילים את הטנק. הצלחתה של המערכת בשוק האירופאי מעידה על האיכות הגבוהה והביצועים המרשימים שלה.
ההצטיידות בטנקי ליאופרד 2A8 החדשים ממחישה את מחויבות הצבא הספרדי לשדרוג והתקדמות טכנולוגית, ומעמידה אותו בשורה הראשונה של הכוחות המשוריינים בעולם.