הגבלות חדשות על ביצוע פיצוצים ימיים גדולים של נפלי תחמושת בבריטניה
בקרקעית מימי בריטניה ישנם עדיין יותר מ-300,000 פריטים של נפלי תחמושת ממלחמות העולם הראשונה והשנייה
במאמר קודם שלי כאן מהחודש שעבר צוין שיותר מ-600 פצצות ממלחמת העולם השנייה, שלא התפוצצו ושמונחות על קרקעית הים בסכנת פיצוץ בהכנות לקראת שלושה פרויקטים חדשים של חוות רוח בים.
בשבוע שעבר אתר bbc.com דיווח שממשלת בריטניה הורתה לחברות אנרגיה ימיות להימנע מפיצוצים גדולים של פצצות שלא התפוצצו על קרקעית הים, בניסיון להגן על בעלי חיים ימיים פגיעים.
בקרקעית מימי בריטניה ישנם עדיין יותר מ-300,000 פריטים של נפלי תחמושת ממלחמות העולם הראשונה והשנייה, אשר חייבים להיות מפונים בטרם יחלו פרויקטים להקמת חוות רוח ימיות.
שרת הימייה הבריטית אמרה כי פיצוצים גדולים של נפלי התחמושת הרדומים צריכים להיות מוצא אחרון, וכי התעשייה חייבת לאמץ חלופות שקטות יותר.
פיצוצים גדולים עלולים להרוג לווייתנים, דולפינים ויצורי ים אחרים, והרעש יכול לשבש את התנהגותם.
הממשלה הבריטית פועלת עם Crown Estate (תאגיד סטטוטורי מכוח חוק אחוזת הכתר; אוסף של אדמות ואחזקות לרבות ניהול קרקעית הים בממלכה המאוחדת, השייכות למונרך הבריטי כתאגיד בלבד) ועם צוות מתעשיות חומרי הנפץ וחוות הרוח הימיות כדי לבחון ולפתח טכנולוגיות חדשות ושקטות יותר לסילוק פצצות.
השרה אמרה שהכללים יאפשרו להקים יותר חוות רוח ימיות תוך הגנה על בעלי חיים פגיעים: "אמצעים חדשים אלה תומכים בבניית חוות רוח ימיות שבריטניה זקוקה להן, תוך ביצוע שינויים הגיוניים כדי לעצור נזק מיותר לחיים מתחת למים".
פעילה בקמפיין Stop Sea Blasts אמרה כי היא נרגשת עד עמקי נשמתה מההחלטה להגן על הימים היקרים להפליא של בריטניה: "זו דוגמה נהדרת של ממשלה ותעשייה שמתאחדות כדי לאמץ טכנולוגיה ולאתגר את הדרך הישנה לעשות דברים. הודעה זו צריכה להבטיח שפיצוץ גדול והנזק שהוא גורם יירשמו בספרי ההיסטוריה".
חוות רוח ימיות הן המפתח לתוכניות הממשלה הבריטית להפחתת פליטות פחמן דו-חמצני מרשת האנרגיה של בריטניה עד שנת 2030 במסגרת תוכנית הצמיחה שלה.
המידע מסתמך על פרסומים שהופיעו בקבוצות ה-LinkedIn שאני מנהל: Explosives / Blasting (Energetic Materials) OSH, ו-Fireworks and Pyrotechnics OSH.