מו”מ לשחרור החטופים: מפגש פסגה בדוחא בהשתתפות ראשי מודיעין
ראש המוסד, דדי ברנע, יוצא לדוחא לפגישת פסגה יחד עם בכירי מודיעין מהעולם בניסיון לחדש את המו”מ לשחרור החטופים
ראש המוסד דדי ברנע צפוי לצאת ביום ראשון הקרוב לדוחא שבקטאר, לפגישה מכרעת עם ראש ה-CIA ויליאם ברנס, בכירי המודיעין המצרי ומנהיגים קטאריים, בניסיון לחידוש המשא ומתן לשחרור החטופות והחטופים הנמצאים בשבי מזה 384 ימים. מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן, אישר בסעודיה כי מטרת המפגש היא להביא לשחרורם של הישראלים.
שדה הקרב: לחימה בצפון ותקיפות בעזה
בקרב בדרום לבנון נהרגו ארבעה לוחמים של חטיבת כרמלי: רס”ב (מיל’) מרדכי חיים אמויאל, רס”ם (מיל’) שמואל הררי, רס”ר (מיל’) שלמה אביעד ניימן, ורס”ל (מיל’) שובאל בן-נתן. צה”ל מסר כי חיזבאללה תכנן במשך שנים פשיטות מעבר הגבול, תוך החזקת אמל”ח בכפרים הסמוכים ובשטחי מנהרות.
בדרום לבנון התמודדו תושבי הצפון עם יום רווי שיגורים ויירוטים – מעל 100 רקטות, מתוכן 50 לאזור נהריה, ועוד 20 לאזורי צפת, ראש פינה וחצור הגלילית. נזקים נגרמו למבנים, ופצועים דווחו במספר אזורים.
מאמץ דיפלומטי להביא לרגיעה בצפון
במקביל למאבק בשטח, נמשכים המאמצים הדיפלומטיים. מזכיר המדינה בלינקן נועד עם מנהיגים ערביים לקידום הפסקת אש, ופריז אירחה כינוס לאיסוף סיוע בסך 500 מיליון יורו לצבא לבנון. ממשלת איטליה הצהירה כי היא מוכנה לשלוח חיילים נוספים לכוח האו”ם לשמירת הגבול בתום הסדר מדיני.
ראש ממשלת לבנון, נג’יב מיקאתי, קרא להפסקת אש מיידית והתחייבות לפריסת 8,000 חיילים לבנוניים מדרום לליטני. השגריר הצרפתי ז’אן-איב לה דריאן הזהיר כי ללא פתרון למשבר קיימת סכנה להתדרדרות למלחמת אזרחים.
פעולות צה”ל: תקיפות נגד חיזבאללה בעומק השטח
חיל האוויר הישראלי תקף הלילה מטרות של חיזבאללה בדאחייה, כולל אתרים לייצור ואחסון אמל”ח, שנשמרו מתחת ומעל בניינים בלב האוכלוסייה האזרחית. ברצועת עזה, אוגדה 162 פעלה במרחב ג’באליה ועצרה יותר מ-200 מחבלים. האוגדה חיסלה עשרות מחבלים והשמידה תשתיות טרור.
הרג בכירי טרור של חיזבאללה וחמאס
בפעולה משותפת עם שב”כ, תקף צה”ל וחיסל את מחמד אבו עטיוי, מפקד נח’בה בגדוד בריג’ של חמאס. גם בדרום לבנון, במבצע של חטיבת האש, נהרג עבאס עדנאן מסלם, מפקד חיזבאללה במרחב עיתרון.