פולין חושפת תקציב ביטחוני ענק של 48.7 מיליארד דולר: רכישת F-35, טנקי אברמס ומסוקי אפאצ'י

בתערוכת התעשייה הביטחונית הבינלאומית MSPO, פולין מציגה את התחייבותה להגביר את כוחה הצבאי על רקע המתחים הגוברים עם רוסיה, ומזמינה יצרנים אמריקאים ודרום קוריאנים להציג את מיטב הטכנולוגיה הצבאית

פולין חושפת תקציב ביטחוני ענק של 48.7 מיליארד דולר: רכישת F-35, טנקי אברמס והליקופטרים אפאצ'י

Photo by Klaudia Radecka/NurPhoto

הקבלנים הביטחוניים הגדולים בעולם התכנסו בפולין השבוע לתערוכה שנתית, ימים לאחר שממשלת ראש הממשלה דונלד טוסק חשף תקציב צבאי שיא של 48.7 מיליארד דולר. דיווח של warriormaven.

התקציב הזה יהווה 4.7 אחוזים מהתוצר המקומי הגולמי של פולין – מספר הגבוה בהרבה מכל מדינה אחרת בנאט"ו או באיחוד האירופי. ורוב הכסף הזה יושקע ברכישת כמויות גדולות של ציוד צבאי, בעיקר מארצות הברית ודרום קוריאה.

בשנה שעברה, פולין הייתה הרוכשת הגדולה ביותר של נשק מארצות הברית. ורשה רכשה מערכות הגנה נגד טילים פטריוט, מטוסי קרב F-35, מסוקי תקיפה אפאצ'י ומערכות הגנה אווירית פטריוט. "זהו מאמץ גדול, אבל אין דרך חזרה ממנו," אמר טוסק בסוף אוגוסט.

פולין הגדילה את כוחה הצבאי מאז שרוסיה פלשה לאוקראינה – הגובלת בפולין – לפני יותר משנתיים. אחד מיועציו הבכירים של ולדימיר פוטין הציע שהמלחמה עשויה להתרחב לפולין, במיוחד אם אוקראינה תקבל אישור מבעלות בריתה להתחיל להשתמש בטילים ארוכי טווח המסופקים על ידי המערב לתקיפות ברוסיה.

"ברור שעלינו ליצור אזור חיץ לעתיד כדי להבטיח ששום דבר לא יעוף פנימה," אמר סגן יו"ר מועצת הביטחון הרוסית, דמיטרי מדבדב, לסוכנות הידיעות הממלכתית TASS. "גודלו של האזור הזה הוא עניין של הערכה, אבל הוא צריך להיות מספיק. אם הם (אוקראינה) ירצו לקבל אמצעי התקפה ארוכי טווח, כמו טילי שיוט ובליסטיים, אז אזור החיץ הזה צריך להימתח עד לפולין."

כל פעולה רוסית הכוללת שטח פולני עשויה להפעיל פעולה מצד חברות אחרות בנאט"ו, שכן אמנת הברית מחשיבה התקפה על כל אחד מהחברים כהתקפה על כולם. בינתיים, פולין אירחה מספר שיא של יצרני ביטחון בתערוכת התעשייה הביטחונית הבינלאומית MSPO. זה כולל 53 חברות מארצות הברית ו-34 מהבריטניה.

דרום קוריאה גם מנסה להגדיל את חלקה בעסקים עם פולין. ענקית בניית הספינות Hanwha Ocean מציגה את הצוללת KSS-III Batch II שלה, בעוד Hanwha Aerospace מציגה את התותח המתנייע K9 ורכבי הסיור הבלתי מאוישים שלה. Hyundai Rotem מציגה את הטנק K2 שלה.

פולין אמרה שבמהלך התערוכה, היא מתכננת לחתום על חוזים בשווי 515 מיליון דולר. ארצות הברית וספרד יהיו בין המוטבים, אבל גם מספר חברות פולניות. בטקס הפתיחה של התערוכה, נשיא פולין אנדז'יי דודה הזהיר שמלחמת עולם שלישית היא אפשרות אלא אם כן "נוציא מספיק כסף".

דודה נזכר בתקופת המלחמה הקרה ותקציבי הענק הצבאיים שלה, וקרא לארצות הברית להגדיל את רמות ההוצאה הביטחונית המינימלית של נאט"ו משני אחוזים מהתמ"ג לשלושה אחוזים. "תודות לרמת ההוצאה הזו, תודות לרמת המוכנות המשותפת הזו, ברית המועצות אף פעם לא תקפה מדינות חברות בנאט"ו," אמר דודה.

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית