גרמניה: פרויקט לפינוי תחמושת מקרקעית הים הבלטי
פיילוט של ממשלת גרמניה יפרוס טכנולוגיות חדשניות במפרץ הים הבלטי
שני מאמרים קודמים שלי מהתקופה האחרונה כבר עסקו בנושא: איתור והשמדת פסולת נפיצים במימי הוואי: אתגר סביבתי וביטחוני והמצב בישראל 2024 ו-ניהול תחמושת שהושלכה בים. עכשיו מגיע המאמר השלישי, ונראה שהעיסוק בנושא הולך וגובר, וטוב שכך.
אתר EOKHUB דיווח בשבוע שעבר על פרויקט פיילוט של ממשלת גרמניה לפינוי תחמושת בים הבלטי. הקיץ פרויקט פיילוט של ממשלת גרמניה יפרוס טכנולוגיות חדשניות במפרץ הים הבלטי, במטרה לבחון תהליך מהיר בקנה מידה תעשייתי לפינוי תחמושת, שהושלכה ושמזהמת את הים הצפוני ואת הים הבלטי.
SeaTerra Geophysics & EOD Services, אחד המשתתפים ביוזמה זו, יפעל מסביב לשעון וינחה את הצוותים לאזורים שבהם אותרה תחמושת שהושלכה בקנה מידה תעשייתי.
לדברי סמנכ"ל התפעול ב-SeaTerra, בשיטות הקיימות יידרשו כ-150 שנה לנקות את מימי גרמניה מאותה התחמושת. המטרה של הפרויקט השאפתני הזה היא לפתח שיטות, שיכולות להשיג זאת תוך כ-30 שנה.
יוזמה זו היא צעד קריטי לקראת סביבה ימית נקייה ובטוחה יותר, המהווה תקדים למאמצים דומים ברחבי העולם. הצלחת הפרויקט תוכיח, שבעזרת נחישות, חדשנות ושיתוף פעולה בינלאומי, ניתן להגן על ולשמר את הימים ואת האוקיינוסים עבור הדורות הבאים.
המידע מסתמך על פרסומים, שהופיעו בקבוצות ה-LinkedIn, שאני מנהל Explosives / Blasting (Energetic Materials) OSH, ו- Fireworks and Pyrotechnics OSH.