טיסת הבכורה של מל"ט הרון TP בשמי גרמניה

נשיא ומנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי, אמר: "הפעלת מערכת הרון בגרמניה היא הישג שמהווה אבן דרך משמעותית״

מל"ט הרון הגרמני (GHTP), המיוצר בידי UAV PEO במנהל למחקר ופיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית במשרד הביטחון (מפא"ת) והתעשייה האווירית, טס היום (15 במאי 2024) בשמי גרמניה בפעם הראשונה. 

הרון הגרמני GHTP (RPAS) הותאם לדרישות הייחודיות של משרד הביטחון הגרמני כחלק מיוזמה משותפת לתע"א, למפא"ת ולחברת אירבוס.

שיתוף הפעולה ההדוק בין אירבוס, תע"א, מפא"ת וצבא גרמניה, אפשר את פיתוחה של מערכת RPAS בעלת ביצועים מתקדמים ומוכנות מבצעית שגם תוכל לספק בעתיד יכולות נוספות לצבא גרמניה. הטיסה נוהלה בנוכחות קצינים בכירים בחיל האוויר הגרמני, ונציגים בכירים ממפא"ת, אירבוס ותע"א.

נשיא ומנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי, אמר: "הפעלת מערכת הרון בגרמניה היא הישג שמהווה אבן דרך משמעותית בראיית התעשייה האווירית, המבססת את מעמדה כספקית מובילה של פתרונות הגנה ואוויר בבימה העולמית. שיתוף הפעולה הזה סולל את הדרך להמשך מינוף החדשנות בחברה ולשיתוף פעולה בטיפול באתגרים המשתנים ללא הרף בתחום ההגנה".

ראש מפא"ת במשרד הביטחון,  דר.דניאל גולד: "אני גאים מאוד לחזות בהישג הזה, טיסת הבכורה של מערכת הרון הגרמנית. היוזמה המשותפת הזו בין ישראל וגרמניה מהווה המחשה נוספת לשותפות החזקה ולשיתוף הפעולה בין המדינות שלנו, תוך שהיא משתמשת בטכנולוגיה פורצת דרך כדי לספק יתרון צבאי משמעותי. מערכת RPAS הרון הגרמנית מהווה זינוק אסטרטגי קדימה מבחינת יכולות מודיעין, מעקב ואיסוף, ומחזקת את יכולת ההגנה של גרמניה וכן את יכולתנו כמדינה לפעול במקביל לבנות בריתנו".

סמנכ"ל ומנהל חטיבת כתי הטיס הצבאיים בתעשייה האווירית, משה לוי: "תע"א שמחה לציין צעד נוסף קדימה בפרויקט הרון TP הגרמני. אנו מודים לשותפים שלנו באירבוס ובמשרד הביטחון על שותפותם בפרויקט. העובדה שמל"ט הרון, המיוצר בתע"א, טס בשמי גרמניה היא מקור לגאווה רבה עבורנו. לצד שותפינו באירבוס, אנו עומדים לרשות משרד הביטחון הגרמני בכל סיוע לו יזדקקו ונמשיך לספק את מיטב שירותינו. אנו מצפים ליישם בהצלחה את התוכנית במלואה".

ראש מנהלת מל"טים במנהל לפיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית במשרד הביטחון: "אנו נרגשים מההישג ההיסטורי שמשקפת השלמת הטיסה הראשונה של מערכת הרון TP במרחב האווירי של גרמניה. אבן הדרך הזו התאפשרה הודות ל שיתוף פעולה בין ממשלות ישראל וגרמניה לצד תע"א ואירבוס. מערכת ה-RPAS הרון TP כוללת יכולות מתקדמות הנשענות על שימוש בטכנולוגיות פורצות דרך המשולבות בתכנונה".

מנהל מערכות כוח אווירי באירבוס הגנה וחלל, ז'אן-בריס דומון: "עם מערכת הרון TP הגרמנית, אנו בונים על המשך ההצלחה של שיתוף הפעולה ההדוק שלנו עם התעשייה האווירית ועם צבא גרמניה בשימוש בהרון 1. מערכת RPAS זו הייתה חיונית להגנה על כוחות גרמניים ועל האוכלוסייה באפגניסטן ובמאלי, ותמכה גם בביצוע משימות הומניטריות. מערכת הרון TP תמשיך במסורת זו ותהווה מערכת לא מאוישת עם ביצועים ויכולת מבצעית יוצאות דופן, שיוכלו – הודות למודולריות שלה – לספק גם צרכים עתידיים של צבא גרמניה, כדוגמת יכולת מעקב בים".

מערכת RPAS הרון TP הגרמנית (GHTP), פלטפורמה אסטרטגית המסוגלת לשאת מגוון חיישנים המהווה פרויקט משותף ייחודי לישראל ולגרמניה, מבוססת על חוזה שניתן לאירבוס ולתע"א ביחד.

כחלק מפתרון מבצעי מוכן לשימוש שמציעה אירבוס, תמלא מערכת GHTP פער בתחום של מערכות לאיסוף ומעקב מודיעין במשימות מוטסות ממושכות. בנוסף לאספקת המערכת ולביצוע שינויים בה, כולל מודל ההפעלה התעשייתי גם הכשרה של אנשי צוות אוויר, הפעלה בסיסית, תחזוקה ותיקונים בשטח המבצעי, וכן אספקת שעות טיסה.

המערכת מצוידת באמצעים לביצוע איסוף על ידי מכ"ם וחיישנים אופטיים, וכוללת אפשרות לשילוב חיישנים סיגינטיים וכן יכולות מעקב מעל פני הים. 

לצד העובדה שמערכת ה-RPAS הרון TP הגרמנית מאפשרת לצבא גרמניה להרחיב את יכולותיו האסטרטגיות והטקטיות, היא מבטיחה גם יכולת לפעול באופן משולב עם המערכות של חברות אחרות בנאט"ו. זוהי גם מערכת RPAS היחידה מסוגה שעברה אישור בהתאם לפרוטוקול STANAG 4671.

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית