רשות החדשנות תממן עשרות גופים שיכשירו עובדי הייטק

62 גופים במשק הציגו תכניות להכשרות והשמות של למעלה מ-9,000 עובדים בתחומי ההייטק, בתקציב של 139 מיליון ש״ח. שר הכלכלה: ״תעסוקה מכילה ואנושית תצמיח את התעשייה הישראלית ואת כל שכבות המשק״

BIGSTOCK/Copyright: World Image

רשות החדשנות אישרה בשבוע שעבר מימון ל-62 גופים שהציגו תוכניות להכשרות והשמות של עובדים בהייטק, בתקציב של 139 מיליון ש״ח. התוכניות החדשות צפויות לאפשר הכשרה של למעלה מ-9,000 עובדים רובם במהלך השנה הקרובה, עם התחייבות להשמה של כ-80% מסך העובדים שיעברו את התוכניות השונות. השמת העובדים תתבצע במקצועות טכנולוגיים שונים, עם השמה פוטנציאלית בתעשיית ההייטק בפרט ובתעשייה בכלל.

בחודשים האחרונים השיקה רשות החדשנות שני מסלולי הטבה חדשים – קרן ההון האנושי ותוכנית הכשרות חירום, לטובת סיוע למבקשי עבודה המעוניינים להשתלב בתפקידים טכנולוגיים בתעשייה. המסלולים החדשים הגיעו בשיאו של משבר הקורונה, במטרה לחזק את ההון האנושי בתעשייה הישראלית בשעת המשבר, ולסייע למבקשי עבודה להשתלב בתעשייה הטכנולוגית.

לשני המסלולים החדשים קיבלה רשות החדשנות בקשות מ-180 גופים שונים, עם דרישת תקציב של כ-750 מיליון ₪, ומתוכם נבחרו 62 גופים, שיקבלו מענק מצטבר בגובה של 139 מיליון ₪ - עבור הכשרה והשמה של אלפי מקצועות טכנולוגיים הנדרשים כיום בתעשייה. שר האוצר ושר הכלכלה החליטו לקדם את נושא התעסוקה בתחום ההייטק והסייבר, כאסטרטגיה לניצול הזדמנויות ליצירת מקומות עבודה בשכר גבוה.

"התוכנית להשמה של מחוסרי העבודה במקצועות טכנולוגיים בתעשייה של מנהלת ההכשרות ורשות החדשנות היא דוגמה לפתרון מהיר לעשרות מחוסרי העבודה שיכולים להשתלב בתעשייה ובהיי טק״, מסר ח"כ ישראל כץ, שר האוצר. ״אני מברך על העבודה המשותפת של מנהלת ההכשרות במשרד האוצר יחד עם רשות החדשנות לניצול מהיר של המסלול והוספת תקציב ייעודי נוסף להכשרות מקצועיות״.

ח"כ עמיר פרץ, שר הכלכלה והתעשייה, מסר כי "התוכניות בהן אושרו כ-9000 משרות, מתוכן 3,000 לאוכלוסיות מוחלשות, יקדמו אוכלוסיות בתת ייצוג בתפקידי מחקר ופיתוח בתעשיית ההייטק – נשים, מיעוטים והחברה החרדית. נבחרו תכניות לקידום תעסוקה בפריון גבוה בפריפריה. כמו כן, נבחרו גופים שמטרתם לקדם עולים ותושבים חוזרים עם ניסיון בתפקידי מו"פ להשתלב בחברות ההייטק בישראל. תעסוקה מכילה ואנושית תצמיח את התעשייה הישראלית ואת כל שכבות המשק".

רשות החדשנות מוסרת כי נתוני הלמ"ס ומחקר של מכון אהרון למדיניות כלכלית שנערך בדצמבר 2020, מציגים הערכה לפיה משבר הקורונה הכלכלי, הביא לכ-57 אלף מבקשי עבודה בעלי פוטנציאל גבוה לשילוב במקצועות ותפקידים טכנולוגיים בתעשייה הישראלית. תכניות ההכשרה וההשמה שאושרו יסייעו למבקשי העבודה בעלי פוטנציאל ההשתלבות במקצועות טכנולוגיים לממש פוטנציאל זה ולחזור לשוק העבודה.

אניה אלדן, סמנכ"ל ברשות החדשנות: ״רשות החדשנות רואה בתכניות החדשות להון אנושי שיתוף פעולה חשוב עם התעשייה, עם גופי ההכשרה ועם משרדי הממשלה על מנת להכניס עשרות אלפי עובדים טכנולוגיים חדשים ולקדם את הטרנספורמציה הדיגיטלית של ישראל, לצד מענה מהיר למחוסרי העבודה. עולם התעסוקה עובר שינוי, והכשרות חדשניות ומהירות יגדילו את המחלקות השונות בחברות תעשייה ישראליות, יפתחו את שעריהן לעוד סוגי מקצועות ויקדמו תעסוקה בפריון גבוה".

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית