ארה"ב אישרה לישראל רכש של מטוסי תדלוק

מתכוננים למתקפות רחוקות? האמריקנים אישרו עסקה אפשרית למכירת עד שמונה מטוסי תדלוק של בואינג מסוג KC-46, בעלות מוערכת של יותר משני מיליארד דולרים. "ארה"ב מחויבת לביטחון ישראל", נכתב בפרסום של מחלקת המדינה

 

מטוס התדלוק KC-46 של בואינג. צילום: באדיבות החברה

מחלקת המדינה האמריקנית קיבלה החלטה לאישור מכירה צבאית זרה אפשרית לישראל של עד שמונה מטוסי KC-46 וציוד נלווה, בעלות מוערכת של 2.4 מיליארד דולר. הסוכנות לשיתוף פעולה ביטחוני מסרה את האישור הנדרש לקונגרס על מנת להודיע על מכירה אפשרית זו.

ביטחון בכל מקום: בואו לעקוב אחרינו באינסטגרםבפייסבוק ובטוויטר

"ארצות הברית מחויבת לביטחון ישראל ולאינטרסים הלאומיים של ארה"ב, כדי לסייע לישראל לפתח ולשמור על יכולת הגנה עצמית איתנה. מכירה מוצעת זו תואמת את היעדים הללו", נכתב בפרסום.

בחודש יוני 2019 דיווחנו כי ממשלת ישראל העבירה לממשלת ארה"ב 'מכתב בקשה'LETTER OF REQUEST - LOR לרכש שני מטוסי תדלוק KC-46 חדשים של חברת בואינג, שיחליפו את מטוסי התדלוק הישנים "ראם".

מטוס תדלוק אווירי חיוני לחיל האוויר כדי להאריך את זרועו הארוכה, והם מעניקים לחיל יכולת להגיע למדינות המעגל השלישי, הרחוק. מטוסי התדלוק KC-46, הנחשבים למתקדמים ביותר בעולם בתחום התדלוק האווירי, מסוגלים לתדלק באוויר כמעט את כל מטוסי חיל האוויר – F-16, F-15, F-35 , מטוסי תובלה קרנף C-130, והם מסוגלים גם לתדלק אחד את השני. התדלוק האווירי במטוסים חדישים אלה הוא בשיטת BOOM (מנור) והתדלוק מהיר יותר מאשר בעבר. ניתן גם להעביר כמויות יותר גדולות של דלק מאשר במטוסים הישנים.

בצוות של מטוס KC-46 שני טייסים, קצין תדלוק (BOOMER) ופקח העמסה, כאשר המטוס טס בתצורת תובלה. המטוס מצויד במערכות ראיית לילה ותאורות מיוחדות המאפשרות פעילות בכל תנאי מזג אוויר, יום ולילה. לא ברור עדיין מה יהיה מחירו של כל מתדלק עבור ישראל (המחיר נקבע על ידי חיל האוויר האמריקני), אך לחיל האוויר היפני נמכרו בעבר מטוסי תדלוק כאלו במחיר של כ-170 מיליון דולר למטוס.

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית