משרד התקשורת, מערך הסייבר ושב"כ מקדמים חמ"ל הגנה על תשתיות התקשורת במדינה

משרד התקשורת קיים יום עיון במרכז המבצעי לניהול ארועי סייבר, בשיתוף מערך הסייבר הלאומי וגופי ביטחון נוספים. באירוע נכחו מנכ"לי חברות התקשורת. המפגש תוכנן מראש במסגרת תוכנית העבודה השנתית של משרד התקשורת.

הסדרת האחריות בתחום ארועי סייבר במגזר התקשורת ברמה הלאומית, מבוצעת בשיתוף פעולה עם שירות הביטחון הכללי ומערך הסייבר הלאומי, באופן שישקף את מידת האחריות והסמכות של כל גוף ובניית מנגנון ויכולת לממש את האחריות. המשרד פועל על מנת להבטיח את העמידות של מגזר התקשורת ואת יכולת ההתמודדות עם איומי ואירועי סייבר, במטרה לצמצם את השפעתם על המרחב האזרחי בכלל ועל מגזר התקשורת בפרט.

ראש מערך הסייבר הלאומי, יגאל אונא, הציג בפני משתתפי המפגש את משימות המערך, סקר את מרחב האיומים והטיפול שניתן על מנת להתמודד מולם והציג דוגמאות מבצעיות מוצלחות מהמגזרים השונים שכבר פועלים. מנכ"ל משרד התקשורת, נתי כהן, הציג את תוכנית הפעולה לניהול ארועי סייבר במגזר התקשורת.

״היחידה להכוונה מקצועית מגזרית שהוקמה זה מכבר, תהיה אחראית בין השאר על פיתוח והפצה של הנחיות מקצועיות לחברות התקשורת, הפצת תכנית מענה להתמודדות עם אירועי סייבר, ניתוח סיכונים המלצה לפעולה ועוד, המשרד מתכונן להפיץ הנחיות מקצועיות לבעלי הרישיון בתחום ההגנה בסייבר במסגרת המרכז המבצעי לניהול ארועי סייבר, תוך בניית יכולות ייעודיות למשרד", אמר מנכ״ל משרד התקשורת.

אזכיר כי כיום האחריות על הגנת תשתיות התקשורת במדינה היא של שב"כ בחוק. במערך הסייבר ובמשרד התקשורת אומרים כי אין כוונה להעביר אחריות בחוק למערך. מכאן, שלא ברור איך יעבוד בפועל המרכז החדש שעדיין לא עובד. כיצד המערך, שאינו מורשה מטעם החוק לטפל בחברות תקשורת מפוקחות, יקבל גישה למידע של חברות אלו. שאלתי את שלושת הגופים איך בדיוק המרכז יעבוד, לצערי לא קיבלתי תשובה ברורה. 

אולי יעניין אותך גם

טל חן, שותף במחלקת בנקאות השקעות ומימון תאגידי בDeloitte- ישראל (טל היה בין מובילי הדוח) | קרדיט צילום: אלמוג סוגבקר

Deloitte ישראל: קיטון בהוצאות על מוצרי סייבר יגדיל מיזוגים בענף

גיוסי השקעות בשוויי Down-Round, עשויים לשמש כקטליזטור לרכישות חברות סייבר על ידי חברות בינ"ל