רמזור בחלל

האם ישראל תשתף פעולה עם היוזמה להקים "מגדל פיקוח" בינלאומי שיתאם את תנועת הלוויינים בחלל?

רמזור בחלל

תחנת חלל בין לאומית של NASA (צילום: NASA)

סוכנויות החלל בארצות הברית ובאירופה דנות בהקמת "מגדל פיקוח" בינלאומי שיתאם את תנועת הלוויינים בחלל. זאת כדי למנוע הישנות מקרים של התנגשויות בין לוויינים ובינם ובין תחנת החלל ו"מלונות חלל" המתוכננים לקום בשנים הקרובות.

הצורך התעורר בעקבות ההתנגשות לפני מספר שנים בין שני לוויינים אחד רוסי והשני אמריקני מה שיצר "ענן " של שברים שאיים על לוויינים אחרים וגם על תחנת החלל הבינלאומית.

התאום של הפעילות בחלל מעסיקה את הגופים השונים גם באספקט אחר הקשור להסתערות המחודשת על הירח.

לפני כשלוש שנים הוכרז רשמית על המרוץ החדש לכיבוש הירח על ידי הנחתה של אנשים וחלליות בלתי מאוישות. סוכנות החלל האמריקנית הודיעה כי היא החלה בהכנות להנחתת אנשים על הירח בשנת 2020.

סין חנכה לא מכבר תכנית ירח משלה והזמינה גופים פרטיים להשתתף במימונה. הסינים מתכננים להנחית חללית בלתי מאוישת על הירח בשנת 2012 וחללית מאוישת בעוד כ-15 שנים.

רוסיה גם בחגיגה. סוכנות החלל של רוסיה וגופי מחקר שלה יתחילו בסדרה של הנחתת חלליות בלתי מאוישות על הירח כבר בשנת 2012.

ישראל מפעילה בחלל כמה לווייני ריגול אופטיים ומכ"מים במסלולים נמוכים של כמה מאות ק"מ וכן כמה לוויני תקשורת במסלול גאו סינכרוני בגובה של 36 אלף ק"מ מעל כדור הארץ.

שיתוף הפעולה עם היוזמה הבינלאומית תאלץ את ישראל לספק נתונים מדויקים על הלוויינים הקיימים ובעיקר על שיגורים מתוכננים דבר שעלול להוות בעיה. סוגיה זו תידון בקרוב על ידי הגורמים הרלוונטיים בארץ.

אולי יעניין אותך גם