נפתחה תערוכת ה"סלון האווירי" בפריז

בתערוכה היוקרתית והחשובה מסוגה, יציגו 15 חברות ישראליות, בביתן הגדול ביותר אי פעם
הכניסה לביתן הישראלי בתערוכה (צילום: עמיר רפפורט)

הסלון האווירי בפריס, התערוכה הביטחונית הוותיקה והחשובה ביותר בעולם, תיפתח היום (שני) עם נציגות מכובדת של חברות ישראליות, התעשיות הביטחוניות המובילות לצד חברות קטנות שמציגות בתערוכה בפעם הראשונה. התערוכה שנערכת פעם בשנתיים, היא האירוע הגדול והחשוב בעולם בתחום התעופה והחלל, ופעמים רבות משמשת כקרקע לשיתופי פעולה ארוכי טווח וליצירת עסקאות ענק. זהו המקום בו מתחיל להבשיל התהליך העסקי. התערוכה היא גם המקום להצגה פומבית ראשונה של כלי טיס וחידושים בתחומי התעופה הצבאית והאזרחית, כמו גם מוצרי מיגון ואבטחה בתחום התעופה, אלקטרוניקה ותוכנות מחשב לכלי טייס ועוד.

אחת המערכות שצפויות למשוך את מרבית תשומת הלב של באי הביתן הישראלי, היא מערכת "כיפת ברזל" של רפאל. זו הפעם הראשונה שרפאל תציג את מערכת ההגנה האקטיבית מפני טילים שהיא פיתחה באופן פומבי, והחברה צפויה להציג גם גרסה ניידת של המערכת. בנוסף, רפאל צפויה לחשוף לראשונה בתערוכה גם את מערכת "שרביט קסמים", הנמצאת עדיין בשלבי פיתוח ומיועדת ליירוט טילים בטווח בינוני. מערכת נוספת של רפאל שעוררה עניין בינלאומי רב ותוצג בתערוכה, על אף היותה מערכת קרקעית, היא "מעיל רוח" להגנה מפני טילי נ"ט. גם אלביט והתעשייה האווירית מתכוונות להציג בתערוכה מערכות חדשות מתוצרתן, כגון מערכת חימוש מדויק חדשה של התעשייה האווירית ותצוגה של מערכת "חץ 3". באלביט מערכות יקיימו הדגמה חיה של מערך המשלב מספר מערכות שליטה ובקרה (שו"ב) ל"אחיזת שטח" מרחוק.

חברות ישראליות לא מעטות יציגו בתערוכה פיתוחים בתחום כלי טייס בלתי מאוישים (כטב"מים).

בנוסף לתעשיות הגדולות, יציגו השנה בתערוכה גם לא מעט חברות ישראליות קטנות ובינוניות, וביניהן: עמיסל, בלו-בירד, קונטרופ, כנפית, אמ.טי.סי, פנטגון 2000, שמשון, אורבן, י. שוסטר, אירונאוטיקס, פלסן סאסא וארו-מעוז. במכון היצוא ובאגף לשיתוף פעולה וייצוא ביטחוני במשרד הביטחון (סיב"ט), שאחראים להקמת הביתן הישראלי בתערוכה, עשו השנה מאמץ רב לפתח ערוצי שיווק ישירים בין חברות קטנות ובינוניות מישראל, לבין תאגידים גדולים בעולם. במהלך ימי התערוכה נציג באתר ישראל דיפנס פרופיל של כל אחת מהחברות שמציגות בתערוכה שיכלול גם את רשימת המוצרים שהיא מציגה שם, וכן נעביר דיווחים ישירים מהביתן הישראלי.

הסלון האווירי בפריס מתקיים בין ה- 20 ל- 26 ביוני. ארבעת הימים הראשונים פתוחים לקהל מקצועי בלבד ושלושת הימים הנוספים פתוחים לקהל הרחב. בתערוכה ישתתפו כ- 2,100 מציגים מ- 50 מדינות, בתצוגות הנפרסות על-פני 192 אלף מ"ר שטחי תצוגה. התערוכה צפויה למשוך אליה כ - 350 אלף מבקרים, כמחציתם אנשי עסקים.

היצוא הביטחוני של ישראל עמד ב-2010 על 7.2 מיליארד דולר. בביתן הלאומי של ישראל הושקעו השנה כ- 6 מיליון שקלים והוא השלישי בגודלו אחרי הביתנים של ארצות הברית וצרפת המארחת. הביתן צפוי למשוך עשרות אלפי מבקרים.

באי היריד יוכלו לצפות בשלל המפגנים האווירים שיערכו במהלך ימי התערוכה, במרפסת מיוחדת שהוקמה לשם כך.  

 

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית