שיתוף פעולה עם יצרנית הנמ"ר בארה"ב: מי שיעבוד קשה יצליח

General Dynamics מחוייבת לשיתוף פעולה תעשייתי לרכש מתעשיות ישראליות
דון שנק נציג General Dynamics לפרויקט הנמ"ר (צילום: מאיר אזולאי)

"ממשלת ישראל החליטה להקדיש מאמץ מיוחד עבור מפעלים קטנים ובינוניים, נפגעי העברת ייצור הנמ"ר לארצות הברית, בפרט לאלו הממוקמים בפריפריה. עליכם להיות פרואקטיביים ותחרותיים, לתת הצעות מחיר מפורטות ואטרקטיביות ולהיות עם יד על הדופק, על מנת לשמש כספק מוסמך של חברת General Dynamics לטובת עסקים לטווך ארוך." במילים אלו ובטון תקיף פתחה ראש הרשות לשיתוף פעולה תעשייתי, בינה בראון, את כנס התעשיות הביטחוניות שיזמה חברת אלול תמארינד.

לפני כמספר חודשים נבחרה החברה האמריקאית General Dynamics Corporation, באמצעות חטיבת היבשה שלה GDLS על ידי משרד הביטחון כיצרן של גוף הנמ"ר בארה"ב. הנמ"ר הוא הנגמ"ש הכבד החדש של צה"ל הבנוי על בסיס טנק המרכבה. תוכנית הנמ"ר הינה תוכנית רב שנתית של צה"ל לייצור מאות נמ"רים בארה"ב מכספי הסיוע הביטחוני האמריקאי.

בכנס הציגה חברת General Dynamics, הסכם מחוייבות לשיתוף פעולה תעשייתי לרכש מתעשיות ישראליות בכ-150 מיליון דולר. בכך תהיה האפשרות לשלב מוצרים מהתעשיה הביטחונית הישראלית במערכות לחימה של חברת General Dynamics.

הכינוס אורגן על ידי חברת אלול תמארינד, בתיאום עם הרשות לשיתוף פעולה תעשייתי במשרד התמ"ת בהשתתפותן של עשרות תעשיות ישראליות הרלוונטיות לפרויקט הנמ"ר. בכירי חברת General Dynamics וביניהם דון שנק נציגה הבכיר של החברה לנושא פרויקט הנמ"ר ולו מסרטיני האחראי על שיתוף פעולה עם התעשיות, הדגישו יחד עם מנכ"ל אלול תא"ל (מיל') אבנר רז את המחויבות של החברה האמריקאית לסייע ולהדריך את התעשיות הישראליות להשתלב ולממש את שיתוף הפעולה התעשייתי בהיקף העומד על כ- 150 מיליון דולר ולשלבם במערכות המיוצרות על ידי החברה האמריקאית. ובכלל זה טנק M-1A-2 ונגמ"ש הסטרייקר.

מוצרים של חברות ישראליות בתחום המתכת, האלקטרוניקה והחשמל בהיקף של כ- 150 מיליון דולר ישולבו במערכות שונות המיוצרות על ידי החברה האמריקאית General Dynamics Corporation, המיוצגת בישראל על ידי חברת אלול תמארינד. שיתוף פעולה שכזה ימשך לאורך כל פרויקט ייצור הנמ"ר. התחייבות זו נמסרה, על ידי בכירים בחברה האמריקאית לנציגי התעשיות הביטחוניות הישראליות, במסגרת הסכמים לשיתוף פעולה תעשייתי בין ממשלת ישראל לחברה האמריקאית.

לטובת התעשיות הכשירו צוות שיהווה צינור של מידע בתהליך העיסקי מול General Dynamics אליו ניתן לפנות לקבל הכוונה וייעוץ כל העת. מנכ"ל אחת החברות שנכח בכנס אמר בסיומו ל- ישראל דיפנס כי "הדרישות לשמש כספק לארה"ב הן רבות ונוקשות יותר מאשר בארץ" והוסיף "בארץ קודם מפתחים לפי דרישות ולפי שיטת ההחזקה בצה"ל כפי שאנו מכירים, בארה"ב תקני האיכות הם בסטנדרטים אחרים לגמרי, ועל התעשיות הישראליות להוכיח את עצמן. אני מאמין שמי שיעבוד קשה יצליח."

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית