"רחוקים מלערוך מלחמות רובוטים"

מפקד חיל הים לשעבר, האלוף (מיל') אלי מרום, התייחס לשילוב הכלים הבלתי מאוישים במימדי הלחימה השונים ואמר בין היתר כי כלים אלה אינם יוצרים את אותו אפקט הרתעתי שיוצרים בני אדם
מפקד חיל הים לשעבר, האלוף (מיל') אלי (צ'ייני) מרום אומר כי עוד רחוק היום בו רובוטים יילחמו זה בזה. בכנס הכלים הבלתי מאוישים הבינלאומי השני, שנערך ביוזמת "ישראל דיפנס" אמר מרום כי "האם אופי המלחמה העתידית באמת ישתנה, האם בעתיד המימד האנושי, בייחוד המנהיגותי, ינוטרל? האם נערוך מלחמות עם מערכי רובוטים? אני חושב שהיום הזה עוד רחוק".

מרום התייחס לפער בין השימוש בכלים הבלתי מאוישים באוויר והשימוש בהם בים. לטענתו "במימד האווירי יש פחות מרכזיות למימד המנהיגותי ובשונה מהמימד האווירי שבא ונותן מכה, במימד היבשתי והימי אנו נדרשים לשהות יותר זמן בתא השטח. את אבו ג'יהאד היה אפשר לחסל על מל"ט אבל לא היה לזה את אותו האפקט הפסיכולוגי על האויב. לפעמים חשוב איך אתה מת. זה משפיע על ההתרעה".

עם זאת הוא הוסיף כי "הכשב"מים טובים להגנה על אסדות, במקרים של שדות מוקשים, בשימושים שונים של ל"א וכדומה. צריך לפתוח דיון על כלים מאוישים שנהפוך אותם לסירוגין לכלים בלתי מאוישים".

מוקדם יותר אמר אלוף פיקוד מרכז לשעבר, האלוף (מיל') אבי מזרחי כי "בשביל לאפשר לצה"ל להתמודד עם האיומים, חייבים לעבוד על מערך משולב של כלים בלתי מאוישים אוטונומיים באוויר, בים וביבשה".

מפקד חיל האוויר לשעבר, האלוף (מיל') עידו נחושתן התייחס לעליונות הישראלית בכל הקשור לנושא הטכנולוגי ואמר כי "אנחנו צריכים להיות לפני כולם. עדיין לא מיצינו את הפוטנציאל, וצריך לדאוג לרגולציה לצד הטכנולוגיה ותהיה התפתחות גדולה בשוק האזרחי".

כנס UVID 2013 עומד השנה בסימן "מערכות בלתי מאוישות בסביבת פעילות מורכבת" ובמסגרתו מתקיימת גם תערוכה מקיפה והדגמות של מערכות בלתי מאוישות מבית היוצר של התעשיות המובילות בתחום מישראל ומהעולם.

בכנס לקחו חלק בין היתר חברות דוגמת אלביט מערכות, רפאל, תעשיה אווירית, אירונאוטיקס, ווינדריבר, בלובירד, CTI, סקייספיאנס, אורבן, גילת ועוד, שיציגו מגוון של מערכות וכלים בלתי מאוישים מתוצרתן. למעלה מ-2,000 מבקרים צפויים להגיע לכנס במהלך היום.

הכנס שם לעצמו למטרה לגבש תמונת מצב מערכתית-אסטרטגית של תחום הכלים הבלתי מאוישים באוויר, בים וביבשה, תוך קיום דיאלוג ושיתוף פעולה בין כלל הגורמים העוסקים בתחום, שיציגו את הקונספטים, האתגרים, ההיבטים הביטחוניים והמסחריים והטכנולוגיות פורצות הדרך בתחום, בדגש על מגמות ההתפתחות העתידיות.

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית