"מוטיבציה גבוהה לחטיפת חייל"

במשטרה הצבאית מדווחים על חמישה ניסיונות חטיפה של חיילים מאז חזרתו של גלעד שליט. "קשר ישיר בין חזרת שליט לניסיונות החטיפה", אומר מפקד המשטרה הצבאית בפיקוד צפון
(אילוסטרציה: אתר צה"ל)

במשטרה הצבאית מסכמים כמעט חמישה חודשים מאז חזרתו של גלעד שליט לישראל. על פי הנתונים שבידיהם מאז ביצוע עסקת שליט, בוצעו חמישה ניסונות חטיפה של חיילים במרחב פיקוד צפון. כל הניסיונות סוכלו.

"רואים קשר ישיר בין חזרתו של שליט לבין ניסיונות החטיפה", אמר מפקד המשטרה הצבאית של פיקוד הצפון, סא"ל ניר גולן לאתר צה"ל. "ארגוני הטרור יודעים שישראל מוכנה לשלם מחיר גבוה והמוטיבציה שלהם לחטיפת חייל עולה".

על פי הנוהל, ניסיונות החטיפה המדוברים התקבלו כתוצאה מדיווחי חיילים. לאחר שמתקבל דיווח, הפרטים מועברים לחקירת מצ"ח על מנת לברר אם מדובר בניסיון פיקטיבי או במקרה אמת. "במספר דיווחים לא הצלחנו להוכיח שהם פיקטיביים, ולכן מתייחסים אליהם כניסיונות חטיפה", הבהיר הממצ"פ.

במשטרה הצבאית החלו בפעילות מנע מוגברת הכוללת חטיפות דמה, במטרה להעלות את מודעות החיילים לנושא. "בכל יום יש צוותים סמויים שמחפשים חיילים שעוצרים טרמפים", פירט סא"ל גולן. מאז חודש נובמבר בו החלה פעילות האכיפה המוגברת נתפסו בפיקוד כמה עשרות חיילים שניסו לעצור טרמפים. "זה בולט בעיקר במקומות בהם התחבורה הציבורית עוברת לעתים רחוקות או לא עוברת בכלל", ציין סא"ל גולן.

"יש עכשיו לא מעט אירועים מטרידים המצביעים על כוונה לחטיפה, ואנחנו ממשיכים לחדד את הנהלים לחיילים. בנוסף לאיסור על עלייה לטרמפים, יש להשתדל לא לשהות בתחנות ההסעה בשעות החשכה. ההעדפה היא שבשעות הלילה החיילים יסתובבו בצמדים", אמר רמ"ח הגנה באגף המבצעים, אל"ם שמוליק קלמי. "האירועים שמתקבלים הם רק על בסיס דיווחי חיילים ותחקור המשטרה הצבאית, ולצערי, ככל שהדיווחים מטרידים הם בכל זאת דבר שכיח ואנחנו די רגילים לזה".

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית