קונסורציום חברות לתחום הסייבר

ההאקרים פורצים כמעט מדי יום לאתרים ישראלים. מספר חברות מובילות בתחום פנו למדען הראשי, לקבלת תקציבי פיתוח משותפים. השר אדלשטיין: "מתקפת ההאקרים הסעודית והמלחמה הווירטואלית נגד ישראל הן איום מוחשי"
תא"ל (מיל') יאיר כהן, ראש תחום הסייבר באלביט מערכות

כשברקע מתקפות הסייבר על אתרים ישראלים מצידם של האקרים פרו-פלשתיניים, חברת ורינט יזמה הקמת קונסורציום של חברות ישראליות, שיפתחו במשותף מוצרים בתחום הסייבר. הקונסורציום, שנמצא בתהליכי הקמה, יתחרה על תקציבי מחקר ופיתוח של המדען הראשי במשרד המדע, המיועדים לתחום הסייבר.

תחום הסייבר זוכה לעדיפות במחקר ובפיתוח, בין השאר בעקבות החלטת ממשלה משנת 2011, על הקצאת חצי מיליארד שקל לכל שנה לעידוד הנושא, מתוך מטרה להפוך את ישראל למעצמת סייבר עולמית.

קרן אלעזרי, המרכזת את תחום הסייבר בחברת ורינט, סיפרה על הקמת הקונסרציום במהלך מושב בנושא סייבר, שנערך ביוזמת ישראל דיפנס וסדנת יובל נאמן למדע וטנכנולוגיה באוניברסיטת תל אביב, במסגרת ועידת ישראל לעסקים של העיתון גלובס, שנערכה ב-12 בדצמבר 2011. לדברי אלעזרי, בין החברות שאמורות לקחת חלק בקונסורציום הייעודי גם רפאל, אלביט מערכות, נייס ורדוור. ייתכן כי ישתתפו גם חברות נוספות.

מוקדם יותר היום פורסם כי אתרי האינטרנט של חברת אל-על והבורסה לניירות ערך בתל אביב, נפלו בעקבות מתקפת ההאקר הסעודי XO עומאר. שר ההסברה והתפוצות, יולי אדלשטיין, התייחס למקרה ואמר כי "מתקפת ההאקרים הסעודית והמלחמה הווירטואלית נגד ישראל הן איום מוחשי על ביטחונה של מדינת ישראל ועלולות להתפתח לכדי סכנה קיומית של ממש. על ישראל לפעול בכל האמצעים העומדים לרשותה כדי למנוע מהסכנות הווירטואליות להפוך לאיומים ממשיים ולבלום בכל כוחה את המתקפה עליה ועל מוסדותיה".

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית