AngelHack Fall 2012 Tel Aviv

תל אביב פתחה את ההאקאתון הגדול בעולם, שממשיך ל-10 ערים נוספות בעולם. הצוותים הזוכים בישראל התמקדו באהבה, אוכל, שפות ו...אסלות.

AngelHack Fall 2012 Tel Aviv

אנג'ל האק - תחרות האקאתון רב לאומית בתל אביב (צילום: יעל שני)

אנג'ל האק - תחרות האקאתון רב לאומית הכוללת 11 ערים ברחבי העולם, ומתקיימת כסדרת האקאתונים מקומיים ששיאם בעמק הסיליקון, התחילה ביום שישי בישראל, ותמשיך לפי הסדר ב: לונדון, בוסטון, ניו יורק, וושינגטון, סנטיאגו, פריז, סן פרנסיסקו, סיאטל, לוס אנג'לס וטורונטו. עד כה נרשמו להאקאתון 2,700 מרחבי העולם, מהם 2,000 מפתחים כאשר 65% מהם מפתחים בתחום המובייל. 25 הצוותים הנבחרים ישתתפו בהאקאתון העולמי שיתקיים במהלך סופשבוע בסיליקון ואלי (24-27 ינואר).

האירוע בישראל הסתיים במוצ"ש במרכז המו"פ של מיקרוסופט בהרצליה. הוא כלל 100 משתתפים, שנחלקו במקום ל-27 צוותים. רק שני צוותים פרשו במהלכו - שיעור נשירה נמוך מאד, וכמעט שני שליש מהמשתתפים נשארו לישון ולעבוד במיקרוסופט במהלך הלילה בין שישי לשבת. מהרעיונות שהוצגו ניתן היה לראות את ההתלהבות מתחומי המדיה החברתית והמובייל ככלים לחיבור בין אנשים, אך היו גם צוותים שעסקו באלגוריתמים מורכבים בתחומי השפות (סין, תרגום סימולטני), וכן בתחום הענן (גיבוי ואיחסון, אבטחת מידע, ופתרונות "ללא סיסמה").

הדרישה מהמשתתפים היתה לכתוב את הקוד במקום, ולא להגיע עם קוד כתוב. פותחו אפליקציות מובייל, נבנו אתרים, ורוב הצוותים הגיעו ליכולת הדגמה ב-LIVE. ואף הספיקו להעלות סרטוני פרזנטציה ודמו ליוטיוב. "טרם ראיתי שיעור כה גבוה של צוותים שהגיעו עד לסוף ההאקאתון עם מוצרים ודמואים עובדים. היו אפילו צוותים שהציגו מוצרים ופרויקטים המבוססים על חשיבה ארוכת טווח בנושאי חינוך או העיזו לגעת בסגמנט מדעי מתפתח בתחום איזון בין החיים לעבודה (self monitoring) והיה מאד מרשים לראות זאת", אמר איל גורא, מיזמי PICSCOUT שהיה בחבר השופטים.

צוות השופטים בישראל: איל גורא, יזם PICSCOUT, יניב גולן מlool ventures. צחי וייספלד ממיקרוסופט, גיא גרימלנד - דובר אינטל ישראל, דורון אלטר,innovation endeavors, ויניב פלדמן מניוזגיק. מארגני הארוע הם יובל ספיר מה-GARAGE GEEKS, אומרי באומר מנהל קהילת המפתחים של גוגל בישראל, ויעל שני יועצת מיצוב ואסטרטגיה לסטארטאפים וחברות הייטק.

הצוותים הזוכים:

מקום ראשון

SharePops- converting LOVE to action היזמים ערן סנדלר ואבי צ'רקהם, ממקימי "ידע", הציגו מערכת המאפשרת לבעלי אתרים\ מפיצים להמיר פעולות "לייק" ושיתוף של יוזרים לתקשורת מגיבה מתגמלת ומניעה לפעולה עם אותם משתמשים. SharePops מאפשרת למותגים ולבעלי אתרים להודות לאנשים על כך שחלקו תוכן עם חבריהם ולהמיר את האהבה שהפגינו אותם אנשים לפעולות שונות: להירשם לשרותים נוספים, לצפות בתוכן רלבנטי נוסף או לבצע כל פעולה אחרת אליה הם מכוונים.

"בכל יום מליוני אנשים ברחבי העולם מראים את אהבתם על ידי כך שהם חולקים מותגים או תוכן של בעלי אתרים עם חבריהם ברשתות החברתיות השונות. הרגע שבו מחליט אדם לשתף או לעשות לייק למותג או לתוכן, הוא רגע יקר של אהבה והזדהות עם המוצר או האתר שזה עתה הוא חלק. SharePops מתחברת לאותו הרגע ומאפשרת לבעלי אתרים ומותגים להפיק את המיטב מאותו רגע יחודי שברוב המקרים לא יחזור שנית", אמר אבי צ'רקהם.

מעבר להצגת קונספט מגובש ואתר עובד ברמה גבוהה, הם אף הפתיעו את השופטים בכך שבמהלך סוף השבוע בעקבות טויטר אחד שהעלו- כבר פנו אליהם עשרות לקוחות בבקשות הצטרפות. הכוונה להגיע לגמר עם מוצר עובד שכבר יש לו תנועת לקוחות ומשתמשים www.sharepops.com

מקום שני (שגיב אופק , דן ברקה, מאיר משעניה, אורית שגב, יעל שני).

 Eat Out Feel @ Home HOME DINE.IN בהשראת AIRBNB הוצגה אפליקציה סלולרית מקוונת, מבוססת מיקום, שמחברת בין אנשים שאוהבים לבשל ורוצים לארח לאלו שרוצים לצאת לאכול אבל להרגיש "חוויית אירוח ביתי וחברתי". למשל מטיילים בניו יורק שרוצים לחוות ארוחת ערב ביתית.  "אני רוצה לאפשר לאוהבי בישול לארח אצלם בבית מבלי לפתוח מסעדה, ולחבר אליהם בליינים ומטיילים שמחפשים חוויה קולינרית חברתית וחמה, או אפילו לאסוף עוגה לשבת שהוכנה בבית", הסביר שגיב אופק, מפתח ג'אוה שיזם את הרעיון.

מקום שלישי (אור זליג, אור שדה, ערן סגאליס, אסף אלון).

 International Keyboard KeyTheos   פיתחו אלגוריתמים שמנתחים את הטקסט שנכתב, מזהים באיזו שפה הוא ללא צורך בהחלפת שפה ידנית, ואף משלימים את המשך המילה או המשפט. כך משתפרת מהירות ההקלדה. במהלך ההאקאתון הצליחו ליישם זאת על מילון אפריקאי במילים בנות שלוש אותיות.