"בוצעו יירוטים מוצלחים נוספים ב'מעיל רוח'"

מנהל הפיתוח העסקי ברפאל מתייחס באופן פומבי להצלחותיה של המערכת ליירוט טילים כנגד טנקים, ומדבר על יכולותיה

"בוצעו יירוטים מוצלחים נוספים ב'מעיל רוח'"

טנק המרכבה מצוייד במערכת "מעיל רוח" (צילום: משרד הביטחון)

"בחודשיים האחרונים, מאז היירוט המוצלח של טיל ה- RPG-7 בתחילת חודש מרס, מערכת ההגנה האקטיבית נגד טילי נ"ט של רפאל – 'מעיל רוח', הוכיחה את עצמה כבר מספר רב של פעמים", כך אמר אל"מ (מיל') דידי בן יואש, מנהל הפיתוח העסקי למערכות הגנה אקטיביות ברפאל, בכנס טכנולוגיות צבאיות, שאורגן על ידי קבוצת "טכנולוגיות" ואל"מ (מיל') אמנון בן דוד, ביום חמישי האחרון ב"איירפורט סיטי" בנתב"ג.

לדברי בן יואש, המערכת יכולה באופן תיאורטי להשמיד גם שני טילים שנורים במקביל לכיוון אותו רק"מ, כאשר תבצע השמדה של הראשון בטווח מסויים ולאחר מכן של השני בטווח קרוב יותר. עם זאת, הוא הדגיש כי הסיכוי שאירוע כזה יקרה הוא קטן, ואף הוסיף כי: "יש אין סוף של תרחישי קיצון שהמערכת אינה נותנת להם פיתרון".

בן יואש ציין כי "בעשר השנים האחרונות הושקעו בישראל ובעולם מאות מיליוני דולרים בפיתוח מערכות הגנה אקטיביות אך רובן ככולן הסתיימו בלא כלום. מעיל רוח היא מערכת ההגנה האקטיבית המבצעית היחידה בעולם היום, ועליה מותקן המכ"מ היבשתי הראשון שנמצא על פני רק"מ מבצעי", אמר בן יואש.

יש לציין כי רק לפני שלושה שבועות, כפי שפורסם לראשונה ב- ישראל דיפנס, מערכת ההגנה האקטיבית שמפותחת במקביל על ידי תעש - "חץ דורבן", ירטה בהצלחה פגז קינטי וטילי נ"ט מסוג "מאטיס" במסגרת ניסוי בארצות הברית. עם זאת, "חץ דורבן" עדיין אינה נחשבת כמבצעית ולא התקבלה החלטה במערכת הביטחון לצייד בה את צה"ל.

שתי המערכות מבוססות על עיקרון של מיגון אקטיבי, אך בעוד "חץ דורבן" משגרת טיל נגדי שיירט את הטיל שנשלח לעברה, מערכת "מעיל רוח" משלחת חלקיקי מתכת קטנים לעבר האיום שמתפרק באוויר או ניזוק, כך שהוא מיורט באוויר. לדברי בן יואש, מערכות ההשמדה שמותקנות בכל צד של הרק"מ במסגרת מערכת "מעיל רוח" מסתובבות עד להיקף של 200 מעלות.

אולי יעניין אותך גם