דעות

גדעון רז

התמונה של גדעון רז

תא"ל(מיל') גדעון רז היה בעברו בעבר סגן מפקד חיל הים
,

מקובלים עלי דבריו של האלוף (מיל') עברי, שהעליונות האווירית, שממנה אנחנו נהנים, הינה מרכיב חשוב בעיצוב המבנה ותורת הלחימה של זרוע הים (בדומה למצב בכוחות היבשה).

 

האיום על כלי השייט של חיל הים אינו המטוס עצמו, אלא בעיקר הטיל שהוא משגר. משום כך שוקד חיל הים על פיתוח מערכות גילוי והגנה בפני טילים המשוגרים על ידי האויב - מהחוף, מכלי שייט או ממטוסים. הטיפול בכל אלה מבוסס על אותם עקרונות.

 

מערך ההגנה של הספינות מורכב משכבות של הגנה רכה (לוחמה אלקטרונית) והגנה קשה (טילים נגד טילים ארוכי טווח וקצרי טווח). המסקנה של עברי, שיש להסיט תקציבים מזרוע הים לזרוע האוויר, אינה מבוססת על המציאות האסטרטגית המחייבת התעצמות של הזרוע הימית.

 

זאת, כדי להבטיח את המשך העליונות שלנו בזירה הימית, כדי למנוע כל אפשרות של פגיעה בתשתיות לאורך רצועת החוף ובמים הכלכליים, להבטיח את נתיבי השייט אל המדינה וממנה, לאפשר הטלת מצור ימי על מדינות האויב, ולהשתלב במערכה העיקרית ביבשה מכיוון הים (משימות אותן אין ביכולת הכוח האווירי לבצע). בניגוד לכלי הטיס, הכוח הימי מקיים נוכחות רציפה באזורים הימיים בעלי חשיבות אסטרטגית למדינת ישראל.

 

הזירה הימית מהווה את העורף האסטרטגי של מדינת ישראל, ובהתאם לכך יש לפתח את ההיקף ואת היכולת של זרוע הים, וכבודו של חיל האוויר במקמו מונח.


תא"ל(מיל') גדעון רז היה בעברו בעבר סגן מפקד חיל הים