מינוי חלק לראש השב״כ

מינויו של נדב ארגמן לעמוד בראש השב"כ מסתמן כ"חלק". בניגוד למינוי מפכ"ל המשטרה וראש המוסד, המינוי הזה נעשה עם מספיק זמן לבצע חפיפה מסודרת ולהכין את הארגון לשינויים בהנהגת הראש החדש. פרשנות של עמיר רפפורט

לאחר הסאגה של המינויים האחרונים לתפקידי מפכ״ל המשטרה (כל מילה  מיותרת) וראש המוסד החדש (הסיפור המלא של הזיג-זג בימים האחרונים של כהונת תמיר פרדו - עדיין לא סופר), מינוי ראש השב״כ הבא, שעליו הכריז ראש הממשלה, מסתמן כ״חלק״.
 
קשה לראות מצב שבו יחלוק מישהו על המינוי של נדב ארגמן (שהיה מכונה עד עכשיו רק נ׳): נראה כי אין מועמד טבעי ומתאים ממנו לתפקיד. לכן, דרכו של ארגמן לראשות השב"כ נראית סלולה, אלא אם תצוץ מהאוב איזה פרשיה שאיש אינו יכול להעלות על הדעת.  נכון לעכשיו הקריירה שלו בהחלט נראית ללא דופי.
 
המינוי יוצא דופן קודם כל מבחינת העיתוי - שלושה חודשים לפני שארגמן יחליף את כהן. הציניקנים ודאי יגידו שההודעה יצאה מוקדם יחסית כדי להאפיל על פרשיות אב הבית בבית ראש הממשלה בעיתוני סוף השבוע, אבל האמת היא שכך צריך להיות כל מינוי - עם מספיק זמן לבצע חפיפה מסודרת ולהכין את הארגון לשינויים בהנהגתו. לגופו של עניין, נראה כי נדב ארגמן לא היה זוכה להתמנות לראש השב״כ הבא, אלמלא הסאגה במינוי מפכ״ל המשטרה.
 
סיכוייו של ארגמן, שכיהן כסגן ראש השב"כ יורם הכהן (עוד לפני רוני אלשייך), להתמנות לראש השירות צמחו פלאים לאחר שאלשייך נענה להצעת השר ארדן לשמש כמפכ״ל, למרות שהוא היה המועמד המוביל לראש השב"כ הבא (ארדן שיכנע את אלשייך שבמשטרה האתגר הוא הרבה יותר גדול). כך או כך, עוד הבדל בין מינוי ראש השב"כ הבא למינוי ראש המוסד הטרי, הוא שה"ראש" היוצא תמך במינוי מחליפו ללא סייג.
 
בשב"כ ידעו לספר לכל אורך הדרך שיחסיו של ארגמן עם רוני אלשייך נחשבו טובים למרות ההתמודדות שניהלו על תפקיד ראש השב"כ הבא (ועכשיו הם יעבדו ביחד כראשי שני ארגונים גדולים) ולמרות שהרקע שלהם הוא שונה לחלוטין. כהן לא התנגד לארגמן. להפך.
זאת למרות שלהבדיל מהזיהוי של אלשייך וכהן עם מפעל ההתנחלויות, ארגמן נחשב כ"קיבוצניק", למרות שעזב את הקיבוץ בצפון שבו גדל, כבר לפני שנים רבות.
 
ארגמן הוא מהדגם של בכירי ההתיישבות העובדת שמילאו בעבר את מרבית התפקידים הבכירים במערכת הביטחון. מהקיבוץ הוא הגיע לסיירת מטכ"ל ולאחר שירות הרואי שם הגיע לשב"כ, שם התבלט בעיקר בתפקידים מבצעיים ולא מודיעיניים. הוא לא איש של מודיעין והפעלת סוכנים. אחד ההישגים הגדולים שלו היה שכלול השיטה המבצעית של סיכולים ממוקדים.
 
לפני שכיהן כסגן ראש השב"כ היה ראש אגף המבצעים, שאמון על טכנולוגיות מתקדמות ופעולות עלומות.
 
עוד משהו: להבדיל מאשר במוסד, נתניהו לא שקל באמת מועמדים חיצוניים לתפקיד ראש השב"כ הבא, אחרי כהן, לאחר שמועמדותו של אלשייך ירדה מהפרק. זאת, משום שלמעט מקרה אחד בהיסטוריה של הארגון, כאשר מונה מפקד חיל הים לשעבר עמי איילון לראש השב"כ לאחר רצח יצחק רבין ז"ל, כל ראשי השב"כ מונו מתוך שורות הארגון. השב"כ אינו נמצא כיום במשבר כמו לאחר רצח ראש הממשלה, ולכן, מבחינה פנים ארגונית, ארגמן יצטרך לשמר בשב"כ אנשים שלא ציפו שהוא יחזור כראש השירות ולא הסתירו את חוסר הערכתם לו.
 
מבחינת נתניהו נותר עוד מינוי ביטחוני אחד להעביר בצורה חלקה ככל שניתן: של ראש חדש למטה לביטחון לאומי במקום יוסי כהן, שעזב כבר לפני יותר מחודש למוסד.

אולי יעניין אותך גם

An F-15C Eagle assigned to the 493rd Fighter Squadron takes off in support of exercise Point Blank 20-1 at Royal Air Force Lakenheath, England, Jan. 30, 2020. Point Blank is a bilateral exercise that enhances professional relationships and improves overall coordination with allies and partner militaries. (U.S. Air Force photo by Airman 1st Class Mikayla Whiteley)

 

בית הנבחרים של ארה"ב אישר תקציב ההגנה לשנה הקרובה

אישור התקציב מאפשר לפנטגון להתחיל ברכש עשרות מערכות נשק חדשות