ארגון IATA הצטרף לפורום החברות של מרכז הסייבר באוניברסיטת תל-אביב

בין התחומים בהם ישתפו ארגון IATA ואוניברסיטת תל-אביב פעולה: מאגרי מידע גדולים (Big Data), אבטחה קיברנטית (Cyber Security), אימות זיהוי (Authentication), ובדיקות בטיחות ואבטחה

ארגון IATA הצטרף לפורום החברות של מרכז הסייבר באוניברסיטת תל-אביב

bigstockphoto.com

אוניברסיטת תל-אביב והארגון הבינלאומי של חברות התעופה IATA חתמו על הסכם שיתוף פעולה ראשון מסוגו, לקראת הקמתו של מרכז משותף לחדשנות בתעופה, שמטרתו פיתוח ידע וטכנולוגיות רלוונטיים לבטיחות בחברות ובנמלי תעופה.

IATA - ארגון חברות התעופה העולמי, מאגד בתוכו 260 חברות תעופה, המייצגות כ-83% מתנועת הנוסעים והמטענים בעולם. הארגון עוסק במגוון רחב של תחומים בעולם התעופה, ובכללם בטיחות, בטחון, נושאים פיננסיים, רגולציה, איכות סביבה ומגוון תהליכים, אשר מטרתם פישוט ויעול הליכים באוויר ועל הקרקע.

במסגרת ההסכם, ארגון IATA הצטרף לפורום החברות של מרכז הסייבר של אוניברסיטת תל-אביב, והיה בין התומכים בארגון הכנס הבינלאומי לאבטחה קיבנרטית (Cyber Security), שנערך לאחרונה באוניברסיטת תל-אביב.

בין התחומים בהם ישתפו ארגון IATA ואוניברסיטת תל-אביב פעולה: מאגרי מידע גדולים (Big Data), אבטחה קיברנטית (Cyber Security), אימות זיהוי (Authentication), ובדיקות בטיחות ואבטחה. במסגרת הפעילות המשותפת, יזהו נציגי IATA, ביחד עם חברת רמות ומרכז הסייבר הבינלאומי של אוניברסיטת תל-אביב, ידע וטכנולוגיות רלוונטיים לתחומי התעופה הבינלאומית.

פרופ' רענן ריין, סגן נשיא אוניברסיטת תל-אביב, שחתם על ההסכם מטעם האוניברסיטה, אמר כי מדובר בצעד חשוב נוסף בקשריה של האוניברסיטה עם חברות בינלאומיות ותעשייה, וכי ההסכם עם ארגון גדול וחשוב כ- IATA מלמד על תפקידה המוביל של אוניברסיטת תל-אביב בתחומי היזמות והחדשנות ובתחומי המחקר.

קובי זוסמן, מנכ"ל IATA ישראל, הוסיף, כי בדומה למאות גופים בינלאומיים, גם IATA  ועולם התעופה, מעוניינים ליהנות מהטכנולוגיה הישראלית ומהיכולות האקדמיות הקיימות בישראל. "אנו משוכנעים כי שיתוף הפעולה שלנו עם אוניברסיטת תל-אביב יהיה בעל ערך רב לתעשיית התעופה", אמר. לדבריו, "שיתוף הפעולה בין אוניברסיטת תל-אביב לבין ארגון IATA יתבסס על השקעות טכנולוגיות ספציפיות ש-IATA ישאף לפתח ולקדם".

אולי יעניין אותך גם

By Spc. Micah E. Clare, U.S. Army - This image was released by the United States Army with the ID 070930-A-2013C-254 (next). Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4556991

דיווח: רק"מי M1117 ראשונים הגיעו לאוקראינה מארה"ב

רק"מים אלו הינם חלק מחבילת הסיוע הצבאי האמריקאית בשווי של 400 מיליון דולרים שהוכרז עליה בחודש נובמבר 2022