12 קבוצות הגישו פניות להשתתפות בתהליך הפרטת תעש

רשות החברות הממשלתיות קיבלה את 12 הפניות במסגרת הפרטת החברה. על פי התכנון הליך המכירה יסתיים עד סוף שנת 2015

רשות החברות הממשלתיות קיבלה12  בקשות להשתתפות בתהליך הפרטת התעשייה הצבאית. ההצעות שהוגשו יבדקו על ידי הרשות ומשרד הביטחון. רשות החברות שמנהלת את מכירת התעשייה הצבאית, מתכוונת לסיים את הליך המכירה עד סוף שנת 2015.

רשות החברות פרסמה בתחילת חודש מרץ 2015 מודעות בעיתונות ובאתר הרשות, המעדכנות על תחילת הליך הפרטת התעשייה הצבאית לישראל ("תעש") למשקיע פרטי. בהמשך לכך קיימה רשות החברות, יחד עם ראשי תעש סבב משקיעים בארץ ובחו"ל לאיתור משקיעים פוטנציאלים לרכישת החברה.

החלטת ההפרטה שאושרה בממשלה קובעת כי הפרטת החברה תיושם בשני שלבים עיקריים, בשלב הראשון תוקם חברת תעש מערכות בע"מ, חברה ממשלתית בבעלות מלאה של המדינה שאליה תועבר הפעילות העסקית של תעש, למעט יחידה מסווגת הכוללת אינטרסים ותשתיות אסטרטגיים שיישארו בידי המדינה, וינוהלו במסגרת חברה ממשלתית חדשה שתיקרא תומר החברה הממשלתית בע"מ. בשלב שני כל אחזקות המדינה בתעש מערכות יימכרו במכירה פרטית, כמקשה אחת, למשקיע ו/או לקבוצת משקיעים.

בנוסף, ההחלטה קובעת כי החל משנת 2020 תעש תפעל ממתחם תעש ברמת בקע שבנגב ותפנה קרקעות ממתחמים שבהן היא פועלת במרכז הארץ. במהלך התקופה האחרונה הושקעו מאמצים רבים לצורך גיבוש כלל ההסכמים הנדרשים על מנת להעביר את הפעילות העסקית של תעש לתעש מערכות ופיצול והקמת החברה הממשלתית החדשה תומר.

אלה הן החברות המעוניינות להשתתף בהליך מכירת תעש מערכות: אלביט מערכות בע"מ, נסקא תעשיות – אס קיי גרופ בע"מ, Kanders IMI, LLC,  מבטח-שמיר אחזקות בע"מ, פימי חמש 2012 בע"מ,  The Renco Group Inc.  , אינויקטוס אחזקות בע"מ, טארה הוריזון בע"מ, Coleridge Capital LLLP , מר יורי ויניק, ארמז בע"מ וש.ב.מ יועצים (3000) בע"מ.

בהתאם לנוהל המכירה שמפורסם באתר הרשות, הפניות יבדקו על ידי הרשות וגורמי המדינה הרלוונטיים. לרבות בהיבטים של איתנות פיננסית, אשר ייבחנו על ידי הרשות והיבטים ביטחוניים אשר ייבחנו על ידי משרד הביטחון. במסגרת תהליך המיון נציגי המדינה ישקלו ויתחשבו בעמידה של הפונים במכלול קריטריונים, ביניהם: חוסן כלכלי ויכולת כלכלית וניהולית מתאימה לרכישת מניות המדינה, להחזקתן ולהפעלת החברה כעסק חי; יושר ויושרה של המשתתף ושל בעלי העניין בו; העדר ניגוד עניינים בין עיסוקיו וענייניו של הפונה לבין ענייניה של מדינת ישראל או בקשר לרכישת מניותיה וענייניה של החברה; לאחר התייעצות עם הוועדה לצמצום הריכוזיות ועם הממונה על ההגבלים העסקיים, לפי העניין – גם בשיקולי ריכוזיות כלל משקית ושיקולי קידום תחרות ענפית.

לאחר שלב מיון הפניות יוזמנו הפונים שעמדו בקריטריונים כאמור, לעיין במסמכי החברה בחדרי המידע בהם יוצגו נתונים מפורטים אודות פעילותה. לאחר שלב חדרי המידע המוזמנים יחתמו על הסכם המכר לרכישת מניות החברה ויגישו הצעות מחיר. לבסוף יבחר מציע מועדף על ידי נציגי המדינה והשלמת העסקה תהיה כפופה הסכמתם של הממונה על הגבלים עסקיים והשרים הרלוונטיים. 

בנק ההשקעות סטיפל ניקולס Stifel Nicolaus)), בשיתוף עם לאומי פרטנרס, מחלקת בנקאות ההשקעות של בנק לאומי, מלווה את הרשות בהליך המכירה.

אולי יעניין אותך גם