עסקה חדשה לדי.אס.איי.טי

הציבור הישראלי מכיר אותה מאירוע זיהוי צוללני החמאס בחוף זיקים במבצע "צוק איתן", אבל חברת DSIT מוכרת בעולם כבר שנים רבות בזכות פתרונות הניטור התת ימיים שהיא מפתחת. פתרונות אלו מאפשרים גילוי מרחוק של צוללנים וכלי צלילה

עסקה חדשה לדי.אס.איי.טי

מערכת ה-AquaShield של חברת DSIT

DSIT פתרונות בע"מ, חברה ישראלית בבעלות Acorn Energy האמריקאית (84%), הודיעה כי קיבלה הזמנה נוספת למערכת הניטור התת ימית שלה, הפעם במטרה להגן על תחנת כוח גרעינית. לפי פרסום באתר streetinsider, מערכת האבטחה מתחת למים במקרה זה מבוססת על גרסה מיוחדת של AquaShield ™ Diver Detection Sonar של החברה. המערכת מיועדת לאתר צוללנים, צוללנים קרביים, צוללנים הנעים באמצעות כלי צלילה ממונעים (DPV) וכלי רכב בלתי מאוישים מתחת למים (UUV).

DSIT עלתה לכותרות לאחר פרסום הידיעה בעיתונות הישראלית אודות השימוש במערכת לגילוי צוללני החמאס בחוף זיקים במהלך מבצע "צוק איתן". החברה הוקמה על ידי יוצאי חיל הים מיחידות שונות, והיא מפתחת סונארים מיוחדים, ניידים ונייחים, המשמשים כמעין "מכ"מ תת ימי" לטווחים ארוכים. החברה סיפקה בעבר מערכות לחיל הים הישראלי (מקור) ואף פיתחה ב-2009 סימולטור לאימון לוחמי הצוללות מסוג דולפין של חיל הים (מקור).

בהקשר העסקה האחרונה, דן בן דב, סגן נשיא למכירות ושיווק ב-DSIT , אמר ל-streetinsider: "פחות משבועיים לאחר שהודענו על עסקה למערכת עבור מתקן כוח גרעיני באירופה, אנחנו מאוד שמחים להודיע על עסקה בתחנת כוח גרעינית נוספת".

מנקודת מבט של אבטחה, הנקודה חלשה במתקני כוח גרעיניים רבים היא מערכת צריכת מים שלהם. מתקני כוח גרעיניים רבים משתמשים במים כדי לקרר את הכורים על ידי שאיבת כמויות גדולות של מים לתוך הליבה של המפעל. צריכת מים זו יוצרת הזדמנות לפולשים בלתי מורשים לפרוץ למתקן. מערכות הניטור מתחת למים של DSIT נועדו להתמודד עם איומים מסוג זה ולמנוע חולשה זו בביטחון.

בני סלע, מנכ"ל DSIT, הוסיף: "המערכות עתירות הביצועים של DSIT מספקות איתור לטווחים ארוכים לאיומים ופורצים כדי לספק למפעיל האתר מספיק זמן כדי להעריך את האיום ולהגיב אליו בהתאם. עם זיהוי האוטומטי באופן מלא שלה בטווחים ארוכים, ה- ™ AquaShield משרתת את המטרה הזו. ההתקנה של המערכת מתוכננת לסוף 2014".

אולי יעניין אותך גם