צוק איתן: חזית הסייבר

מייסד AnonGhost , קבוצת האקרים שפועלת נגד ישראל, אומר בראיון נדיר לאתר IBTimes UK שמטרת הקבוצה הוא הגנה על פלסטין

צוק איתן: חזית הסייבר

צילום מסך

לוחמת סייבר היא חלק בלתי נפרד מעימותים מודרניים, ומבצע "צוק איתן" המתנהל בימים אלו בעזה, אינו שונה. מאחורי הקלעים מנסים ארגוני האקרים מכל העולם לתקוף את ישראל במטרה לשבש את שגרת החיים במדינה. אחד הארגונים המובילים את המאבק הוא AnonGhost Team group. למרות השם שמזכיר את ארגון "אנונימוס", מייסד קבוצת AnonGhost הידוע בשם Mauritania Attacker Admin, אומר בראיון ל-IBTimes UK שמדובר בקבוצה אחרת שאינה קשורה לארגון.

"אנחנו מאוד גאים בכך שאנו מגינים על פלסטין. זה חובה לנסות לכונן שלום לאנושות, על ידי הפצת מודעות. כפי שניתן לראות, דת או לאום לא מפרידים בינינו, אנו מאוחדים יחד", אומר MAA לאתר. AnonGhost היא קבוצה של האקרים מ-15 מדינות שונות ברחבי אפריקה, המזרח התיכון ואירופה. בעוד תנועת אנונימוס כבר הובילה בעבד קמפיינים נגד ישראל בסייבר, ב-AnonGhost להוטים לנתק את עצמם מהקבוצה היותר ידועה.

אנחנו לא לגיון

"אין לנו כל קשר עם אנונימוס. AnonGhost שונה מאנונימוס. אין לנו את אותה מטרה ואין להם את אותה הרמה [המקצועית] בפריצה", אמר MAA. "כל אחד יכול להיות אנונימוס פשוט על ידי שימוש בלוגו של אנונימוס כתמונת פרופיל ברירת המחדל שלו, והורדה של Loïc - כלי המשמש להתקפות DDoS".

MAA אומר שאי אפשר לסמוך על אנונימוס כי מדובר "באנשים שמסתירים את זהותם מפניך". והוסיף כי השוואת AnonGhost עם אנונימוס היא "עלבון בשבילנו". במשך למעלה משנה AnonGhost נושאת את המאבק נגד ישראל במרחב הקיברנטי. הבעיה שעד עכשיו, ההגנה של ישראל הייתה פשוט יותר מדי חזקה. 

הסיבה לכך היא מטה הסייבר הלאומי שהוקם על ידי ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, ב-2012 - ומבוסס מחוץ למשרדו שלו - המופקד על ההגנה על המדינה מפני האקרים יחד עם שירות הביטחון הכללי. המבחן הגדול הראשון של ישראל היה ב-2013 עם השקת הקמפיין OpIsrael, סדרה של התקפות בסייבר שאנונימוס טענו שמטרתן "למחוק את ישראל מהאינטרנט".

הקמפיין הושק ב -7 באפריל, 2013, ערב יום זיכרון לשואה וההתקפות הצליחו להפיל מספר אתרי אינטרנט ישראליים. באותו קמפיין, AnonGhost הדליף מיילים, סיסמאות ומספרי טלפון שלטענתו היו של בכירי הממשלה בישראל. אנונימוס טען שהקמפיין הצליח, בפועל הנזק שנעשה למשק הישראלי היה בשוליים וחיי השגרה לא נפגעו. תגובתו של MAA לביקורת [על כך שהקמפיין נכשל] נראית כמו אחד שבוחר לטמון את ראשו בחול. "בממשלת ישראל יש רק שקרנים. אנחנו מתעלמים ממה שהם אמרו וכל מה שהם הולכים להגיד בעתיד".

למרות ש-OpIsrael נתפס ככישלון, זה לא הרתיע את MAA וחבריו מלנסות שוב. בערב תחילתו של מבצע "צוק איתן", AnonGhost השיקו קמפיין חדש נגד ישראל שנקרא OpSaveGaza. הקמפיין  שוב מוגדר על ידי MAA כהצלחה, כאשר AnonGhost , לטענתו, הצליחה לפרוץ לאלפי אתרי אינטרנט, להדליף פרטי התחברות של עובדים בממשלת ישראל ולאחרונה גם טענה הקבוצה כי הצליחה לפגוע "במערכת הבנקאית הגדולה ביותר בישראל" (מקור).

"ישראל מעט מודאגת"

הקבוצה, יחד עם קהילת אנונימוס אשר ממשיכה לתמוך בקמפיינים הללו - מתכננת יותר ויותר מתקפות נגד ישראל. ובעוד שההצלחה עד כה הייתה מוגבלת, זה לא אומר שישראל לא מודאגת.

"ישראל נוקטת בכל האמצעים והרצינות נגד התקפות הסייבר שמבוצעות נגדה. כן, עד כה היו כמה התקפות DDoS מוצלחות, אבל זה לא הרבה מנקודת מבט אסטרטגית. למרות זאת, רשויות הביטחון בישראל מודאגות במקצת, שאולי יום אחד יותר התקפות מזיקות יצליחו", אומר Jarno Limnell, מנהל אבטחת סייבר במקאפי ל-IBTimes UK. "[בעתיד] ייתכן שקבוצות האקרים לא רשמיות יקבלו תמיכה ממדינה, ואז הן עלולות לנהל התקפות סייבר חמורות יותר".

בינתיים לפחות, השב"כ מצליח להתמודד עם ההתקפות של קבוצות AnonGhost ואחרות שהעלו את הרף מאז תחילתו של מבצע "צוק איתן". על פי הערכת גורמים בארגון הביטחון, המתקפה הנוכחית דומה במאפייניה לתקיפה אשר ביצעה קבוצת "אנונימוס" באפריל השנה וכן שנה קודם לכן. (כתבה)