בידוק בטחוני בשירות עצמי

מערכת ה-Qylatron נחשבת לפריצת דרך טכנולוגית כיוון שהיא עונה על אתגר כמעט "בלתי אפשרי" המשלב יכולות של מספר טכנולוגיות שונות, בהן: זיהוי כימיקלים, שיקוף X-ray וקרינה רדיו-אקטיבית, חומרי נפץ, ועוד. בנוסף, היא מחליפה את הצורך בבדיקת זהות ובקרת כניסה ידנית על ידי עובדים

בידוק בטחוני בשירות עצמי

מערכת ה-Qylatron מאפשרת בידוק בטחוני ב"שירות עצמי", אוטומטי, ומיועדת למקומות ציבוריים הומי אדם

הסוף למאבטחים בקניונים? חברת הסטארטאפ Qylur Security Systems מעמק הסיליקון, של היזמית ד"ר ליסה דולב, השיקה את Qylatron - מערכת מהפכנית לבידוק בטחוני בכניסה למקומות הומי אדם, ומגה-ארועים. המערכת בודקת את זהות המבקרים והתיקים שלהם פי חמש יותר מהר, מזהה מספר רב של איומים במקביל, מפחיתה את עלויות האבטחה ומשפרת את חוויית המשתמשים תוך שמירה על פרטיותם וכבודם.

המערכת מאפשרת בידוק בטחוני ב"שירות עצמי", אוטומטי, ומיועדת למקומות ציבוריים הומי אדם כגון: אצטדיוני ספורט, מופעים גדולים, אתרי תיירות, שדות תעופה, תחנות רכבת, ועוד.

השימוש המסחרי הראשון במערכת צפוי במהלך 2014, על ידי חברת ISDS (International Security && Defense Systems), המערכת תוצג על ידי Qylur ו-ISDS באירוע חגיגי בניו יורק, ב-Lincoln Center בהשתתפות לקוחות מעולם האבטחה (מארה"ב, ברזיל - נציגי אבטחה של הועד האולימפי ריו 2016, הודו ומדינות נוספות), שותפים אסטרטגים, בכירים בתעשיית האבטחה כולל אינטגרטורים גדולים, יועצים ומומחי בטחון, נבחרי ציבור אמריקנים, משקיעים ובנקים להשקעות.


"אימוץ Qylur על ידי לקוחותינו בעולם מציב אותה כמובילה עולמית בפתרונות אבטחה של "הדור הבא". אנו גאים להציג כחלק מפרויקטים אלו מערכת שנמצאת בחזית הטכנולוגיה, בעלת יכולות בידוק מהפכניות, מקצרת תורים, פותרת את נושא צנעת הפרט וחוסכת בעלויות תפעוליות בזכות מודל עסקי ייחודי", אומר רון שפרן, סגן נשיא ISDS.

"האתגרים שבאבטחת מתקנים אסטרטגיים ומגה ארועים הם רבים. עד היום לא היו בנמצא אמצעים טכנולוגיים מעשיים מבחינת עלות הבדיקה, קצב הבדיקה ומימדי הציוד, אך המערכת של Qylur הצליחה לפרוץ את המחסום הטכנולוגי בתחום". ISDS, כאינטגרטורית בינלאומית בתחום האבטחה, מובילה את הטמעת המערכת לצד פתרונות טכנולוגיים מתקדמים נוספים ומסייעת בשיתופי פעולה טכנולוגיים עם ענקיות טכנולוגיה בתחום זה כגון Tata Consulting Services (TCS) ההודית.

מערכת Qylatron נוסתה בהצלחה ב-Liberty Park, באצטדיון בארה"ב ובשדה תעופה בינלאומי, ובעקבות הפיילוטים קיבלה הכרה רשמית ממשרד בטחון המולדת האמריקאי (DHS). בכך, נסללה הדרך להפצה מסחרית של המערכת.

המערכת נחשבת לפריצת דרך טכנולוגית כיוון שהיא עונה על אתגר כמעט "בלתי אפשרי" המשלב יכולות של מספר טכנולוגיות שונות, בהן: זיהוי כימיקלים, שיקוף
X-ray וקרינה רדיו-אקטיבית, חומרי נפץ, ועוד. בנוסף, היא מחליפה את הצורך בבדיקת זהות ובקרת כניסה ידנית על ידי עובדים.

התכנון הייחודי מאפשר לסרוק מספר תיקים בו זמנית, על מנת לאפשר כניסה מהירה יותר של אנשים, ולהימנע מהיווצרות תורים בבידוק הביטחוני בכניסה לאתרים.

מכשיר ה-Qylatron מורכב מחמישה תאים לתיקי המבקרים. בזמן שבעל התיק עובר את הבידוק הביטחוני דרך שער משולב המוצב בסמוך, מבצעת המערכת בידוק אוטומטי לתיק, ללא מגע יד אדם. כל זאת, בפרק זמן מהיר המאפשר כאמור להעביר פי חמישה אנשים בשעה מאשר בבדיקה במערכות הנוכחיות. במידה והמערכת מאתרת חומר נפץ או חומר כימי כלשהוא, התא ננעל ונאטם, קצין הבטחון האחראי מקבל התראה ומטפל בהתאם. המערכת פותחה בעזרת חברת ההנדסה והפיתוח "זיו אב הנדסה" שלקחה על עצמה משימה אלקטרו-מכנית כלל לא פשוטה ועמדה בה בזכות חשיבה הנדסית יצירתית.

"אבטחה מצוינת וחופש הפרט הם שני ערכים שחשובים לנו מאוד. לפיכך, מטרתנו ב-
Qylur אינה רק לספק את טכנולוגיית הסריקה הבטחונית המתקדמת ביותר, אלא גם לשנות את פני התעשיה כולה ולהציע פתרון שאינו פוגע בפרטיות האזרחים ועם זאת מציע רמת אבטחה חסרת תקדים. השקענו את כל המוטיבציה והתשוקה שלנו בפיתוח טכנולוגיה פורצת דרך ובתכנון הנדסי יוצא דופן, כדי לאפשר ללקוחותנו להציע את האבטחה הטובה ביותר לצד חוויית משתמש, וזאת תוך שמירה על פרטיותם של המבקרים ועל כבודם", אומרת מייסדת ומנכלית Qylur ד"ר ליסה דולב.

ISDS, כאינטגרטורית בינלאומית בתחום האבטחה, מובילה את הטמעת המערכת לצד פתרונות טכנולוגיים מתקדמים נוספים ומסייעת בשיתופי פעולה טכנולוגיים עם ענקיות טכנולוגיה בתחום זה כגון Tata Consulting Services (TCS) ההודית.