שת"פ לפעילות בננו-לווינים

חברות GomSpace ו SPACECIALIST חתמו היום על הסכם שיתוף פעולה לפיתוח עסקי ופיתוח טכנולוגיה עבור ננו לווינים.

שת"פ לפעילות בננו-לווינים

צילום: חברות GomSpace ו SPACECIALIST

חברות GomSpace ו SPACECIALIST חתמו על הסכם שיתוף פעולה לפעילות בננו-לווינים חברות GomSpace ו SPACECIALIST חתמו היום על הסכם שיתוף פעולה לפיתוח עסקי ופיתוח טכנולוגיה עבור נאנו לווינים. כחלק מההסכם חברת SPACECIALIST תהיה הנציג רשמי של GomSpace בישראל.

ננו לוויינים ו-Cubesats, כלומר לוויינים קטנים, הם בעלי מסה אופיינית של כמה קילוגרמים והופכים להיות מוכרים ומוערכים בתעשיית החלל כפלטפורמות חשובות לבניית יכולת טכנולוגית והדגמה של טכנולוגיות ויישומים חדשים. מייסדי GomSpace היו מעורבים בקהילת cubesat עוד לפני השיגורים הראשונים של cubesats בשנת 2003. היום חברת GomSpace מציעה מגוון רחב של מוצרים ופתרונות עבור ננו לוויינים. "אנחנו מצפים לתמוך בפעילות הננו-לווינים המתעוררת בישראל ולפתח הזדמנויות עיסקיות חדשניות ומרתקות שזוהו בקשר ביננו לבין חברת SPACECIALIST. בהיותינו חברות קטנות במדינות הקטנות שלנו מביאה אותנו לפיתוח גישה דינאמית ויצירתית ושמירת קשר הדוק עם לקוחותינו", אומר Lars K. Alminde המנהל בפועל של חברת GomSpace .

הסכם שיתוף הפעולה נכנס לתוקפו וכולל הפצה ומכירה של רכיבי ננו-לווינים, זיהוי צרכים טכנולוגיים עתידיים ופיתוח מוצרים חדשים. שיתוף הפעולה יתמקד באירופה וישראל אבל אינו מוגבל לאזורים אלו בלבד. "אנחנו שמחים וגאים להביא לתעשיית החלל האזרחית בארץ חברה דינאמית ויצירתית כמו GomSpace שמספקת רכיבים ותת מערכות באיכות גבוהה (מחשבי משימה, מטעדים ומערכות אספקת חשמל). אנחנו מצפים שמערכות אילו ישולבו בהצלחה במשימות ננו-לווינים קיימות ועתידיות. אנחנו מתכוונים, יחד עם חברת GomSpace לפתח עוד תת מערכות, רכיבים ופתרונות COTS וצופים שיתוף פעולה פורה. ברצוננו להודות גם למכון פישר שארגן את פגישת ההיכרות בין החברות במסגרת כנס החלל הבינלאומי על שם אילן רמון שהיה בהרצליה", מסר מידד פריינטא מנכ"ל חברת SPACECIALIST.

חברת GomSpace היא חברה פרטית שיצאה מאוניברסיטת Aalborg בשנת 2007 ופועלת מדנמרק. משימתה של החברה היא להוביל את שוק הננו-לווינים המתפתח ביצירת סטנדרטים ואיכות גבוהה למוצרי מדף. תת-מערכות ורכיבים מתוצרת החברה משולבים בלווינים ברחבי העולם. בשנת 2012 רכיבים מתוצרת החברה ישולבו ב-13 משימות חלל, משמונה מדינות שונות.

אולי יעניין אותך גם