"אנחנו מצפים מהממשלה לאופק"

תא"ל (מיל') שלי גוטמן, מנהל יחידת ה-IT של לוקהיד מרטין בישראל אומר כי "אין מהפכות קלות. אבל צה"ל יעבור דרומה". דורון הלפרין מתעש: "פעילות תעש תעבור לנגב, הפעם זה נראה שהתהליך יתממש"

"אנחנו מצפים מהממשלה לאופק"

"אין מהפכות קלות. אבל צה"ל יעבור דרומה" , מסביר שלי גוטמן, מנהל יחידת ה-IT של לוקהיד מרטין בישראל במהלך כנס "צה"ל עובר לנגב - אתגרים והזדמנויות" המתקיים באוניברסיטת בן גוריון ביוזמת "ישראל דיפנס". "המהלך כולל העברה של מרכזי המחשוב של צה"ל לנגב. יש גם אתגר להביא לכאן אנשים. נושא נוסף זה עניין התעסוקה. צריך להשקיע בגיוון מקורות התעסוקה. ככל שנהיה שותפים במהלך הזה, נוכל לספק יותר הזדמנויות לתושבי הנגב.

"אנחנו מתפעלים כ-30 מרכזי סייבר בעולם. מדובר בחמ"ל סייבר בסדר גודל מדינתי. באוסטרליה יש פרויקט עם משרד ההגנה האוסטרלי לאיחוד 280 מרכזי מחשוב. יש לנו פרויקט בנאט"ו במטה החדש בבלגיה. אלו רק חלק מהפרוייקטים. המעבר דרומה של צה"ל הוא בר ביצוע. זו עובדה.

"באפריל האחרון לוקהיד מרטין נכנסה לישראל עם חטיבת ה-IT שלה. לפני חודש נרשמנו כחברה ישראלית. משרדי החטיבה נמצאים בבאר שבע. מאז אפריל חברנו ל-EMC בתחום הסייבר בבאר שבע. חתמנו על הסכם עם חברת יישום של האוניברסיטה העברית. יש לנו גם שיתוף פעולה עם הטכניון. יש לנו תכנית חינוך משותפת לתיכונים בישראל עם אוניברסיטה במרילנד.

"מה אנו מצפים מהממשלה? לאופק. תגידו מה הולך לקרות ומתי. אנחנו מצפים שהדברים יוגדרו כדי שנתכונן. עוד נושא הוא השתתפות של התעשיות. הממשלה יכולה להחליט אם לעשות לבד או להוציא למיקור חוץ. זה יקבע את הנוכחות שלנו כאן. זה מודל היברידי שעובד בכל העולם.

"מדינה צריכה לתת תמריצים. המטה הקיברנטי צריך לעבור לכאן. צריכים כאן עוגנים ממשלתיים. צריך לחשוב גם איך מעבירים לכאן עובדים מבוגרים יותר עם משפחות. זה בשביל לפתח את הנגב".

דורון הלפרין, הממונה על מנהלת המעבר לנגב מטעם תעש אמר כי "תעש אמורה לעבור לרמת בקע ליד נאות חובב. הפעילות של מעבר תעש לנגב התחיל בשנת 1975. בשנת 1977 נחתם צו הפקעה על ידי שר הביטחון. בתהליך ההפרטה הוחלט שהעתקת הפעילות עוברת לנגב. אני מכין כרגע תכנית מספר 9 לעשות זאת. הקודמות לא מומשו. כל הסימנים מראים שזה תהליך שהפעם יתממש. תעש מפנה 6000 דונמים לצורך בניית 30000 יחידות דיור. זה אמור לממן את המעבר. כל ההנהלה תומכת במהלך.

"רמת בקע די שוממה היום. קצת בונקרים ושטחי אימון. אנחנו הולכים להעביר לשם תעשייה עתירת טכנולוגיה. השבחת רק"מ ומעבדות פיתוח ומערך ייצור מתקדם. עד 2016 תכנית האב צריכה לקבל אישור סטטורי. עד 2018 תתבצע פריסת תשתיות. עד 2022 תסתיים ההקמה והתחלת ייצור".

"בתהליך מעורבים הרבה משרדי ממשלה. העיקרי הוא משרד הביטחון, אבל גם משרד הפנים, האוצר ורשות החברות ומשרד המשפטים. זה תהליך שדורש משאבים רבים. אם הכול יתנהל כשורה, זה אומר גיוס של כ-1000 עובדים מהנגב. וזה רק תעסוקה ישירה. זה אומר עוד אלפי משרות עקיפות.

"צריך לפתח תשתיות בנגב ולדאוג להכשרה של עובדים במקצועות רלוונטים. יש גם שת"פ עם מרכזי תעסוקה אחרים כמו רמת חובב למשל. בהדרכות, רפואה ותשתיות. תהיה השפעה בהיבט של מעורבות בקהילה. כל העובדים יצטרכו מגורים ושירותים קהילתיים. היבט נוסף הוא סינרגיה בין תעש לצה"ל בנגב. יש כאן פוטנציאל גדול. זה אתגר לא פשוט לסיים הכל עד

אולי יעניין אותך גם