הודו אישרה רכישת טילי ברק

לאחר חקירה ממושכת של 7 שנים (מאז 2006) בגין האשמה לכאורה של מתן שוחד, פסק שירות החקירות ההודי , ה-CDI, כי החברות הישראליות נקיות מאשמה. פסיקה זו סללה את הדרך לאישור רכישת הטילים על ידי משרד הביטחון ההודי

הודו אישרה רכישת טילי ברק

טיל הברק 8 - defencetalk

משרד הביטחון של הודו בראשות שר הביטחון א.ק. אנטוני אישר בסוף חודש שעבר את הרכישה של 262 טילי ברק מבית רפאל ותע"א, עסקה המוערכת ב-143 מיליוני דולרים (Rs 880 crore). כך על פי פרסום באתר defense-aerospace.

מועצת רכישות ההגנה בראשות אנטוני (DAC) נתנה בנוסף אור ירוק לשני פרויקטים אחרים. אחד מהם הוא רכישת 16 ספינות מלחמה נגד צוללות המסוגלות לפעול במים רדודים (ASW) במחיר של 2 מיליארדי דולרים. הפרויקט השני הוא רכישת שני כלי חילוץ תת ימיים (DSRVs) לעומק של עד 610 מטרים במחיר של 244 מיליוני דולרים. כמו כן אישרה המועצה רכישה של 41 מסוקים מסוג Dhruv במחיר של 49 מיליוני דולרים.

"בעוד עבור כלי החילוץ התת ימיים יתפרסם מכרז גלובלי, סירות ה- ASW ייבנו בהודו עם שיתוף פעולה זר בפיתוח טורפדו ומערכות נוספות. סירות ה-ASW במשקל של מתחת ל-1,000 טונות, הם קריטיות כדי לעקוב וליירט צוללות אויב ליד החוף או הנמלים שלנו", אמר המקור. מדובר בשני פרויקטים שתלויים באוויר תקופה ארוכה. ההצעה לשני כלי החילוץ התת ימיים תקועה במשך 15 שנים.

האור הירוק לרכישת טילי הברק ידרוש אשרור סופי מוועדת הקבינט לענייני ביטחון ( CCS). חיל הים ההודי מתריע במשך זמן רב ללא הועיל על הידלדלות המלאי של טילי הברק הנדרשים לחימוש מערכות נגד טילים המותקנות ב-14 ספינות מלחמה הנמצאות בחזית, כמו גם בנושאת המטוסים INS Viraat ופריגטות חמקניות מסוג Shivalik .

למרות זאת, הרכישה נעצרה בשל חקירה כביכול של פרשת שוחד בה היו מעורבות חברות זרות כולל תעשייה אווירית ורפאל. פרשה שהסתיימה בזיכוי מלא של החברות הישראליות בשל מחסור בהוכחות, כך נכתב בדיווח. במהלך תקופת החקירה שנמשכה שבע שנים, משרד הביטחון ההודי סרב באופן עקבי להכניס לרשימה השחורה את החברות הישראליות בטענה שמהלך כזה יפגע בביטחון הלאומי של הודו.

ישראל היא ספקית הנשק השנייה בגודלה להודו, עם מכירות בסביבות מיליארד דולרים מדי שנה. בחלק מהפרויקטים המתנהלים כעת, תעשייה אווירית וה-DRDO מפתחות במשותף טילי קרקע-אוויר ארוכי טווח מסוג ( LR- SAM ) בהיקף של 424 מליוני דולרים לצורך חימוש ספינות מלחמה הודיות. כמו כן יש פיתוח משותף של מערכת SAM לטווח בינוני עבור חיל האוויר בעלות של 1.6 מיליארדי דולרים.

שתי מערכות אלה, עם טווח יירוט של 70 קילומטר כל אחת היו אמורות להיות מוכנות לפני זמן רב, אך החמיצו שוב ושוב בלוחות זמנים. פרויקט ה-LR- SAM הימי שאושר בדצמבר 2005 היה אמור להסתיים עד דצמבר 2015. פרויקט ה-MR- SAM קיבל גושפנקא בפברואר 2009 עם תאריך סיום משוער עד אוגוסט 2016, כך מסרו מקורות לאתר.